<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Curry de vinete (Eggplant curry)

Cooking with my soul

11 aug. 2011

Curry de vinete (Eggplant curry)



Scroll down for English recipe



Reteta asta s-a nascut din pofta mea nemarginita de a manca ceva Indian. Adevarul e ca n-am mai facut de mult ceva aromat si iute, asa ca am inceput sa caut prin ladita cu legume adusa din gradina. Vinetele astea mov si frumusele mi-au atras atentia, asa ca n-am stat prea mult pe ganduri.





Eu nu folosesc niciodata pentru mancarea curry praful cu acelai nume. In primul rand pentru ca nu stiu ce poate sa contina si in al doilea rand pentru ca se poate face un amestec de condimente mult mai rapid si mult mai gustos. Oricum, daca vrei sa faci mancare indiana adevarata, niciodata sa nu folosesti praf de curry.

Ingrediente:
  • 3 vinete nu foarte mari
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 5 catei de usturoi, rasi fin
  • 3 cm radacina de ghimbir, rasa fin
  • 4 rosii
  • cate 1 lingurita de: coriandru boabe, chimion, schinduf
  • 2 cm scortisoara
  • 2 linguri pudra de turmeric
  • 1-2 ardei iuti mici, uscati
  • 7 linguri cu ulei de porumb sau floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • garnitura de orez cu mustar negru

Cum se face:
  • Mai intai pregateste legumele. Spala vinetele si taie-le coaja fasii una da, una nu. Taie vinetele in jumatati pe lungime, apoi felii groase de 3-4 cm.
  • Taie rosiile felii, apoi cubulete. Le poti da coaja jos inainte, daca vrei. Pentru asta pune la fiert 1litru de apa. Cand apa clocoteste, pune rosiile spalate inauntru si lasa-le pana numeri la 10. Scoate-le din apa fierbinte si se vor decoji foarte usor. De data asta, mie mi-a fost cam lene :D
  • Pune coriandru, chimion, schinduf, ardeiul uscat, scortisoara intr-un mojar macina-le pana ajung praf (poti face asta si cu o rasnita electrica). In final amesteca cu 1 lingurita de turmeric.

  •  Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune praful de condimente din mojar si prajeste-le putin.
 
  •  Pune usturoiul si ghimbirul si caleste-le putin.Adauga ceapa si las-o pana ce devine sticloasa.

  • Pune rosiile si amesteca bine. Acopera tigaia cu un capac etans silasa la foc mic pana ce rosiile sunt aproape fierte. 

  • Pune sare, restul de turmeric, vinetele si amesteca. 

  • Acopera cu un capac etans si lasa curry-ul la foc mic, pana ce vinetele devin moi. Inchide aragazul.
  • Taie marunt frunzele de patrunjel si amesteca-le in mancarea de vinete.
Curry-ul de vinete se mananca alaturi de orez basmati fiert cu putin mustar negru, sau cu paine naan  .
Sper sa incercati mancarica asta, pentru ca este foarte aromata si nu prea iute. O zi buna sa aveti. Hugs.
Brindusa :)

 

English version

This recipe was born from my craving for Indian food. The truth is that I didn't cook something aromatic and spicy, for a very long time, so I started looking through the vegetables brought from the garden. Those purple and cute eggplants immediately captured my attention, so the recipe was there.
Ingredients:
  •     3 medium eggplant
  •     1 onion, finely chopped
  •     5 cloves garlic, finely grated
  •     3 cm root ginger, finelygrated
  •     4 tomatoes
  •     1 teaspoon of each: coriander seeds, cumin, fenugreek
  •     2 cm cinnamon
  •     2 tablespoons turmeric powder
  •     1-2 small hot peppers, dry
  •     7 tablespoons corn oil or sunflower oil
  •     salt to taste
  •     1/2 bunch parsley (or coriander)
  •     black rice with mustard,to serve with

How to:
  •     First prepare the vegetables. Wash eggplants and remove partly the peel. Cut eggplants in half lengthwise, then 3-4 cm thick slices.
  •     Cut the tomato slices, then cubes.
  •     Put the coriander, cumin, fenugreek, dried pepper, cinnamon in a mortar and grind them very well. (you can do this with an electric grinder). Finally mix with 1 teaspoon of turmeric.
  •      In a large skillet heat oil. Put spices from the mortar and fry them a little.
  •      Put garlic and ginger and fry them. Add onion until it becomes translucent.
  •     Put tomatoes and mix well. Cover pan tightly with a lid. Simmer over low heat until tomatoes are almost cooked.
  •     Put salt, remaining turmeric, eggplant and stir.
  •     Cover tightly with a lid and let the curry over low heat until the eggplants are soft. Close the stove.
  •     Chop parsley leaves finely and mix them in the eggplant curry.
This curry can be served with basmati rice, or naan bread.
I hope you will try this food because it is very flavorful and not too hot. Have a good day. Hugs.Brindusa:)

Etichete: , , , ,

6 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire