<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Photo workshop alaturi de F64, Lumea Retetelor si Barbizon Steakhouse

Cooking with my soul

20 sept. 2012

Photo workshop alaturi de F64, Lumea Retetelor si Barbizon Steakhouse





Cam asta a fost trupa care acum o saptamana s-a intalnit la Barbizon Steakhouse pentru un workshop foto. Ca sa va spun drept, m-am dus putin cam cu indoiala, pentru ca mai fusesem o data la un astfel de atelier si ma dezamagise. Se vede treaba insa, ca de data asta organizatorii f64 si Lumea Retetelor s-au pregatit deosebit de bine. Totul a fost bine pus la punct, iar noi bloggerii am invatat lucruri noi si utile.



Dimineata a inceput cu intalnirea. M-am vazut cu prieteni dragi si am facut noi cunostinte,


Catalina si Andi scumpele de ele (plus Roxana). In timp ce noi palavrageam si ne pregateam aparatele foto, in bucataria deschisa a restaurantului, Chef Dumitru Bucsa pregatea minunatiile. Inainte de toate trebuie sa va povestesc despre bucatarie. E o bijuterie! Straluceste de curatenie si are o ventilatie de nota 10. Va dati seama: acolo se gateste in fata clientului care sta la masa relaxat, bea un coctail si vede cum i se pregateste mancarea. Cum ar fi sa miroasa a mancare in restaurant? Iar Chef Bucsa se potriveste perfect acelei bucatarii stralucitoare. Ne-a gatit la perfectiune doua feluri principale cu garnituri plus un desert, intr-un timp record. Si fara nici un efort. Mi-a placut tare mult de el. Si va sfatuiesc sa mergeti sa-i gustati preparatele, pentru ca n-o sa regretati.
Dupa ce a gatit, Chef Bucsa s-a gandit sa monteze fiecare preparat in doua stiluri diferite: clasic si modern.

Aveti aici Tournedo Rossini (muschi de vita + foie gras + crutoane + trufa neagra + sos Madeira)

Za pleiting in za meiching :D



Si aici finalizate. De doua ori :P

clasic ...



... si modern



Cel de-al doilea preparat a fost Cotlete de berbecut in crusta aromata

Si iar a finalizat de doua ori. Superman Chef Bucsa :)

Clasic



Modern



Desertul a fost preferatul meu (ca de obicei). Am constat cu stupoare ca n-am nici o poza cu el. Nu-mi dau seama de ce! Sa fie oare pentru ca eram prea ocupata sa basculez in gura din castroanele cu spuma de mascarpone si spuma de capsuni? Nuuuuu. :D
Ati inteles care a fost desertul: spuma de mascarpone cu capsuni. Un deliciu.

Dupa ce mancarea a fost asezata artistic in farfurie, am invatat s-o fotografiem.  Radu Dumitrescu, un tanar si foarte talentat fotograf de food ne-a explicat pe indelete despre lumina, blitzuri, filtre, expunere, focala, si alte minunatii din astea. Mi-a placut tare mult ca totul a fost relaxat, noi am putut sa punem intrebari si Radu ne-a raspuns si n-a ras de mine noi, chiar daca poate intrebarile i s-au parut puerile.
Nici nu stiu cand au trecut 4 ore, asa de prietenos si intens a fost totul. Ce sa mai, mi-a placut mult de tot. Si sa stiti ca mai vin, daca ma mai chemati :)



Etichete: , , , , ,

2 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire