<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: "Duminica alaturi de prieteni" - Pui cu ciuperci shiitake aduse de "Andreea's Chinesefood"

Cooking with my soul

5 feb. 2012

"Duminica alaturi de prieteni" - Pui cu ciuperci shiitake aduse de "Andreea's Chinesefood"





Se facu deja duminica? Doamne, ce repede trece timpul asta! Stiu ca suna ca un cliseu, dar mie asa mi s-a parut. Si ma mai dispera si vremea asta. Sper ca meteorologii care au spus ca o sa fie urat si o sa ninga pana la jumatatea lui februarie sa fi gresit. Pai ei nu stiu ca eu TREBUIE sa plec la Milano pe 14? Te rooooog Doamne Doamne, am fost fata cuminte, o dorinta am si eu: sa circule avioanele pe 14 februarie. Dragi prieteni care ma vizitati, puneti voi o vorba buna pentru mine? Uite, eu va dau mancarica gustoasa. Azi nu e pregatita de mine, ci de o prietena (vreu sa cred) in ale bucatariei chinezesti. Pe Andreea am cunoscut-o virtual (mai intai) atunci cand i-am descoperit blogul "Andreea's Chinesefood". Si ii sunt recunoscatoare ca exista si scrie retete adevarate chinezesti. De la ea am aflat multe secrete si foarte multe retete. Toate sunt extrem de simple si se fac cu ingrediente destul de usor de gasit. Trebuie neaparat s-o vizitati (daca n-ati facut-o inca), pentru ca asa aflati exact de la sursa cum sa gatiti mancaruri chinezesti. Dar cum de a ajuns Andreea sa stie asa de bine sa manuiasca wok-ul si betisoarele, aflati chiar de la ea:


"Bine v-am gasit ! Eu sunt Andreea, eterna indragostita de China, cultura chineza, limba chineza si nu in ultimul rand mancarea chinezeasca. Despre cum am ajuns eu sa iubesc China si tot ce tine de aceasta tara, am sa va spun intr-o zi mai pe larg. Insa azi am sa va fac o mica destainuire:  va spun ca blogul meu de fapt isi are radacinile intr-o bucatarie chinezeasca  :). Prin anii mei de studentie, pe cand eram studenta bursiera in China, mancam des mancare chinezeasca la restaurantele de prin jurul campusului in care invatam. Nu e un secret ca toti bucatarii chinezi folosesc glutamatul de sodiu, MSG sau E621 cum i se mai spune .  La vremea aceea, ori cat incercam eu sa conving chelnerii care imi luau comanda sa spuna bucatarului sa nu mai puna acest tip de E in mancarea pe care eu o comandam, nu reuseam. Am inceput chiar sa le spun ca sunt alergica la glutamat si ca in niciun caz sa nu adauge in mancare “praful ala minune”! Niciun rezultat! Atunci am decis ca trebuie sa fac ceva : sa merg in bucataria restaurantului si sa stau alaturi de bucatarul care imi pregatea mancarea sa fiu sigura ca nu-mi pune glutamat in mancare! :) Asa am ajuns eu sa vad bucatarii care dadeau foc tigailor imense , cum tocau carnea si legumele, cat de repede se miscau si cu cata arta manuiau satarul si betisoarele!O adevarata incantare! Mai tarziu, cand m-am intors in tara, am inceput sa-mi gatesc singura mancarea chinezeasca dupa cum invatasem de la bucatarii chinezi. Mai tarziu, a luat nastere micul meu blog de mancare chinezeasca in care impartasesc si altora din experientele mele culinare in China, arome exotice si mici secrete din bucataria chinezeasca.

Astazi am venit in vizita la Brandusa, un om cu un suflet minunat , cu pofta de viata si muuulta experienta culinara. Si pentru ca stiu ca si ea este fan bucatarie chinezeasca, am venit in dar cu un fel de mancare chinezesc, pe cat de simplu, pe atat de delicios:  Pui cu ciuperci shiitake.





Ne trebuiesc urmatoarele:


  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 6 ciuperci shiitake proaspete
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita vin de orez (alcool de gatit)
  • 1 lingurita zahar
  • 1/3 lingurita sare
  • 2 lingurite amidon

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se aseaza intr-un castron. 



Peste el  se pune 1 lingura sos de soia, vinul de orez, 1 lingurita amidon si 1 praf de sare.  Se lasa la marinat pentru 20 de minute.   



Intre timp tocam legumele: ardeiul gras rosu se taie fasii subtiri, ciupercile shiitake se taie fasii, ceapa se toaca rondele, usturoiul se toaca marunt. (Daca nu aveti ciuperci shiitake proaspete, puteti folosi fara probleme ciuperci shiitake uscate si rehidratate in prealabil pentru o jumatate de ora in apa calda). 

 



Intr-o tigaie incingem 2 linguri ulei vegetal  si prajim fasiile de piept de pui pana se rumenesc usor si capata o culoare aurie placuta. 



Scoatem puiul din tigaie si il lasam deoparte. Reasezam tigaia pe foc, turnam restul de ulei, cand s-a incins, adaugam usturoiul si ceapa verde, calim cateva secunde dupa care adaugam ardeiul gras, iar peste 2 minute ciupercile shiitake. 



Le mai calim impreuna in jur de 1 minut, dupa care adaugam fasiile de pui prajite. 



Amestecam bine si peste toate turnam sosul de soia. Dizolvam amidonul in 2 linguri de apa rece si il turnam si pe el in wok. Amestecam cateva secunde incet pana ce sosul se ingroasa. Luam tigaia de pe foc si transferam pe platoul de servit. Garnisim cu ceapa verde. Pofta buna!



Va las sa savurati in continuare acest delicios fel de mancare, in timp ce eu imi iau ramas bun de la Brandusa. Draga mea, iti multumesc mult pentru aceasta frumoasa invitatie, sper ca ti-a placut acest fel de mancare chinezeasca. Te pup si te imbratisez cu drag! Esti oricand binevenita in bucataria mea chinezeasca virtuala!"


Iti multumesc, draga mea Andreea, pentru invitatie.  Sa stii ca imi place asa mult la tine in bucatarie, ca de multe ori apar si neinvitata :P Iti multumesc mult si pentru cuvintele calde si pentru reteta. Am incercat si eu o data sa fac asa ceva, dar nu mi-a iesit nici pe departe asa frumoasa ca a ta. Acum stiu de ce! 

Si pe voi, dragi prieteni, va indemn din toata inima sa vizitati blogul Andreei, pentru ca o sa gasiti acolo multe multe retete cu adevarat chinezesti.  Si o sa va indragostiti de ele. Parol! :)


Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com

O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses

Etichete: , , , , , ,

12 comentarii:

  • Imi place reteta si blogul Andreei, imi plac retetele autentice chinezesti, chiar daca nu le gatesc prea mult. Brandusa, sper sa circule avioanele pe 14 februarie si distractie placuta la Milano! abia astept sa ne povestesti cum a fost :)Domnul sa fie cu tine!

    De Blogger Mihaela, La 5 februarie 2012 la 09:00  

  • O bunatate de mancarica bai fete dragi ,toata admiratia pentru blogul Andeei, Superb!!dar si al gazdei si sper ca pe 14 sa te bucuri de ,,Italia,,,pup o duminica minunata va doresc!!

    De Blogger In bucatarie cu Aziz, La 5 februarie 2012 la 10:08  

  • super delicioasa reteta si minunat blogul Andreiuscai ♥
    va pup fetelor! Sa aveti o zi minunata!

    De Blogger Emily, La 5 februarie 2012 la 10:29  

  • Multumesc mult pentru invitatie! Mi-a facut mare placere sa vin in vizita la tine! Cand am vazut vremea asta, m-am gandit la plecarea voastra. Dar o sa fie o vreme superba si voi o sa va distrati maxim! O sa vedeti! Pup cu drag!

    De Blogger Andreea, La 5 februarie 2012 la 12:00  

  • Brandusa, ptr ca cica si eu am fost cuminte, voi incerca sa pun o vb buna la Doamne-Domane ptr tine! :) Acum fara gluma, au anuntat ca doar pana pe 8 mai este nasol..
    Felicitari Andreei ptr blog.. pe care il vizitez frecvent. Si eu sunt indragostita de mancarea chinezeasca, doar nu prea gatesc chinezeste. Poate si ptr ca am un ardelean in casa :)
    Va pup pe amandoua!

    De Blogger Simona, La 5 februarie 2012 la 19:59  

  • Multumesc Mihaela. Sper sa reusim sa plecam :)

    De Blogger Unknown, La 5 februarie 2012 la 20:04  

  • Aziz, esti tare draguta. Si da, mancarica este ffff buna. mersic :)

    De Blogger Unknown, La 5 februarie 2012 la 20:05  

  • Si tie o saptamana usoara :)

    De Blogger Unknown, La 5 februarie 2012 la 20:05  

  • Placerea a fost a mea, Andreea. Pe bune!
    Si tin degetele incrucisate, dar tu vezi ce-i afara? :(((((

    De Blogger Unknown, La 5 februarie 2012 la 20:06  

  • Simona, sa stii ca gusturile se educa. Azi putin, maine inca putin si o sa vezi ca o sa inceapa sa-i placa. Si daca nu, atunci fa mancare chinezeasca pt tine. :)
    Mersic si pup.
    p.s. daca ai fost asa cuminte, in tine imi pun nadejdea ;P

    De Blogger Unknown, La 5 februarie 2012 la 20:08  

  • Ingredientele cumparate iar maine ma pun pe treaba.Thankyou girls! Un weekend minunat!

    De Blogger Paradis, La 11 februarie 2012 la 04:31  

  • wow, ce poze de calitate, ce reteta minunata, mi se face pofta instantaneu!!

    De Blogger Monika, La 19 octombrie 2012 la 00:04  

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire