<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://www.retetedesuflet.ro

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Cooking with my soul: Rosii conservate cu usturoi si busuioc (Canned tomatoes, with garlic and basil)

Cooking with my soul

15 aug. 2011

Rosii conservate cu usturoi si busuioc (Canned tomatoes, with garlic and basil)



Scroll down for English recipe



Profit cat pot de productia record de rosii din gradina, asa ca anul acesta incerc retete noi. Noi pentru mine, dar culese de ici de colo, deci probate cu rezultate bune prin bucatariile altora. De data asta, cea mai simpla reteta de conservat rosii.

Ingrediente:
  • 1 kg rosii
  • 10 catei de usturoi, curatati
  • frunze de busuioc
  • 5 borcane cu capac filetat
  • 1 oala mare cu capac (in care sa intre borcanele cu totul)
Cum se face:
  • Se aleg rosii frumoase, fara pete si mici (rosiile prunisoare sunt cele mai bune). Spala rosiile, curata-le de cotor si taie-le in 4 (sau mai multe daca sunt mari),
  • Pune felii de rosii in borcane, apasand putin ca sa iasa tot aerul. Deasupra pune cate 2 catei de usturoi si cateva frunze de busuioc.
  • Nu se pune sare 
  • Inchide bine borcanele cu capace.

  • Pe fundul oalei pune cateva straturi cu ziare si apoi borcanele in pozitie verticala. Umple oala cu apa, astfel incat sa depaseasca nivelul borcanelor. Pune oala la fiert, la foc mediu.

  • In momentul cand apa incepe sa fiarba, da focul la mic, pune capacul si lasa borcanele sa se sterilizeze 60 de minute.
  • Lasa borcanele sa se raceasca in apa. 
  • Rosiile astfel conservate se pot folosi la iarna in sosuri pentru paste sau pizza.
Rapid si gustos, nu v-am spus? Sper sa va placa reteta mea.
Sa aveti o zi frumoasa si linistita.
Brindusa :)



English version

This year my garden had a lot of tomatoes, so I try new recipes for canning them. New to me, but tested with good results in others kitchen. This time, the simplest recipe for canned tomatoes.

Ingredients:
  •      1 kg tomatoes
  •      10 cloves garlic, peeled
  •      basil leaves
  •      5 jars with screw cap
  •      A large pot with lid (in which the jars fit)

How to:
  •      Use fresh small tomatoes (Roma tomatoes are the best). Wash tomatoes, clean them and cut in four (or more if tomatoes are large)
  •      Put slices of tomatoes in jars, pressing slightly to get out all the air. On top put 2 cloves of garlic and few basil leaves. Close tightly the lids.
  •      On the bottom of the pot put several layers of newspaper and then the jars. Fill the pot with water so as to exceed the jars. Put the pot to boil on medium heat.
  •      When water starts to boil, lower the flame to minimum, put the lid and sterilize the jars for 60 minutes.
  •      Allow jars to cool in water.
  •      Canned tomatoes can be used in pasta sauces and pizza.
 
 I hope you will like my recipe. Hugs for all my friends. 
Brindusa :)


Etichete: , , , , , , ,

19 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]



<< Pagina de pornire