In weekend am facut supa. Nu ca asta ar fi un lucru prea rar la noi in casa, dar o ditamai oala de supa ca acum n-am mai facut de demult :) Si asta numai pentru ca sunt indagostita lulea de supa din linte rosie. Am facut acum ceva timp o supa thailandeza, cu linte rosie si lapte de cocos precum si una indiana. Acum am vrut ceva deosebit si care sa-i placa si sotului. Asa a aparut aceasta supa crema de linte rosie cu afumatura.
Ingrediente pentru 10 persoane:
- 500 g linte rosie
- 2 morcovi
- 1 ceapa intreaga
- 1 ceapa rosie tocata marunt
- 1 bucatica telina
- 1 radacina patrunjel/pastarnac
- 3 linguri ulei de porumb
- 200 g piept de porc afumat, taiat cubulete
- sare, piper dupa gust
- frunze de patrunjel, pentru ornat
- Curata legumele (morcovi, ceapa intreaga, telina, patrunjelul) si pune-le intregi in 5- 6 l de apa. Fierbe-le acoperite pana ce sunt moi.
- Pune lintea intr-o strecuratoare si spal-o bine. Adaug-o in supa si fierbe-o pana se inmoaie. Lintea rosie fierbe foarte repede, asa ca ai grija de ea :)
- In timpul acesta incalzeste uleiul si prajeste in el cubuletele de piept afumat. Cand e gata adauga si ceapa tocata si las-o pana ce s-a inmuiat bine.
- Scoate legumele intregi din supa si paseaza restul cu un blender vertical. Adauga amestecul de sunca si ceapa, amesteca bine si da un clocot. Sareaza si pipereaza dupa gust.
- Serveste supa cu crutoane.
super delicioasa supica ta! Te pup
RăspundețiȘtergereEmily o mananc de o saptamana si nu ma mai satur :)))
ȘtergereSi mie-mi place supa de linte... dar n-am incercat niciodata cu afumatura! Trebuie sa fie tare buna...
RăspundețiȘtergerePupici
Simona, merge si fara. Cu putin cimbru. Pup.
Ștergerezupa !! si inca cu afumatura...foarte buna..
RăspundețiȘtergeredaaaa o zupa tare buna! :)))
ȘtergereSuper buna! las-o pe Andie cu 'fara afumatura' ;) mie imi place maxim asa! :) Pup
RăspundețiȘtergere