Poate mai tineti minte ca in aventura mea italiana am fost si in raiul pastelor :). Nu putem sa plec de acolo fara o punguta din minunatiile astea. Pastele de mai sus sunt facute artizanal si colorate natural cu sfecla rosie, curcuma, spanac si busuioc. Fiind asa de aromate, m-am gandit ca ar merge la ele un sos simplu, fara alte mirodenii. Asa a aparut sosul acesta cu mascarpone si mustar. Pastele acestea sunt foarte gustoase, dar prin fierbere isi pierd din culori.
Si, cum Cristina, gazda de luna aceasta a proiectului "Dulce Romanie" , ne-a propus sa gatim cu paste, aceasta reteta i-o dedic :)
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 jumatati de piept de pui, taiate in trei parti
- 1 cutie mascarpone
- 2 linguri mustar iute
- 200 ml vin alb sec
- 1 ceapa taiata marunt,
- 3 catei de usturoi, tocati
- 2 linguri ulei de masline
- 20 g unt
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instructiunilor.
- Incalzeste uleiul si gateste carnea cateva minute pe fiecare parte, pana se aureste. Scoate carnea pe o farfurie.
- Pune untul in tigaie si cand se topeste adauga ceapa si las-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut. Adauga vinul si lasa-l sa fiarba usor pana ce se injumatateste.
- Adauga mascarponele si mustarul si amesteca pana se omogenizeaza.
- Pune puiul in sos, potriveste de sare si piper si lasa 2-3 minute pana se leaga sosul.
- Pe o farfurie pune o portie de paste, cate 3 bucatele de carne si cateva linguri de sos.
Cred ca sunt foarte gustoase. O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereAncuta, asa sunt. Te pup.
ȘtergereO reteta interesanta!De retinut!O seara buna!
RăspundețiȘtergeredaca e cu paste, pui, mascarpone...nu poate fi decat delicios!
RăspundețiȘtergeresalvat si aceasta reteta! :)
te pup, noapte buna!
Ce de-a mai culori in farfurie.Sunt pe placul fetei mele.
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata! Imi plac pastele colorate!! Imi place reteta!
RăspundețiȘtergereFoarte aromata combinatia! Iar pastele merita toti banii!
RăspundețiȘtergere