Ciupercile shiitake, se cultiva in estul Asiei, sunt uscate si apoi exportate in multe tari. Aceste ciuperci apar in multe mancaruri chinezesti, vietnameze, tailandeze si japoneze.
Pentru a putea fi folosite in mancare, mai intai trebuie hidratate minim 2 ore in apa rece. Li se taie apoi piciorusul (care e cam tare).
Ciupercile shiitake au si proprietati curative. Sunt singurele vegetale care contin vitamina D, de aceea sunt importante in tratamentul osteoporozei, mai ales pentru vegetarieni. De asemenea reduc hipertensiunea, previn formarea calculilor biliari si intaresc sistemul imunitar.
Si acestea fiind zise, cum aveam prin dulap niste ciupercute din astea uscate, am facut rapid o mancarica.
Am folosit
- 500 g piept de pui ,taiat fasii subtiri
- 10 ciuperci shiitake, hidratate si taiate fasii
- 2 cepe verzi
- 1 cutie muguri de fasole soia
- 1 cutie porumb mic
- 1 lingurita condiment 5 Spice
- 2 linguri sos soia
- 1/2 cana apa in care au stat ciupercile
- taietei de orez
- 5 linguri ulei
Pune taieteii de orez in apa fiarta si lasa-i 20 minute. Scurge-i de apa si serveste-i alaturi de mancare.
Ce apetisanta pare reteta ta..Eu ador ciupercile si mancarea din Asia.Mi-ai dat o idee dupa post.
RăspundețiȘtergereStefania, ciupercile astea au o aroma speciala, pe care n-am intalnit-o la ciupercile romanesti. Incearca-le si n-o sa-ti para rau.
RăspundețiȘtergereMaria, iti multumesc foarte mult ca te-ai gandit la mine.
RăspundețiȘtergereBuna seara! Imi puteti spune va rog de unde ati achizitionat aceste ciuperci?
RăspundețiȘtergere