Untisorul e o planta mai putin cunoscuta, care apare primavara, odata cu urzicile.
Se foloseste in salate, alaturi de leurda si salata verde. De data asta eu am facut o mancarica. Pentru 2 persoane am folosit
- 5 gramajoare untisor
- 2 cepe mari, tocate
- 3 catei de usturoi, tocati
- 2 linguri pasta tomate
- 3 linguri ulei
- sare, dupa gust
Am spalat bine untisorul. L-am oparit in putina apa, pana s-a inmuiat. L-am scurs si l-am taiat marunt. Ceapa am calit-o in ulei si am fiert-o cu 1/2 pahar apa . Cand s-a fiert ceapa, am adaugat untisorul si usturoiul si am lasat pana s-au fiert. Am adaugat pasta de rosii si am dat 2-3 clocote, sa se lege sosul. Daca sosul scade prea mult, mai aduga putina apa.
Oh, inca n-am gasit untisor. Pe aici prin Muntenia ii zice altfel...Mie imi place sa-l pun langa urzici sau in salata sau in combinatie cu macris... Mi-ai adus aminte de mama, care era incantata de untisor, si-l adauga si-n ciorbita de legume de primavara.O zi minunata sa ai, Brandusa!
RăspundețiȘtergereElena, eu sunt din Bucuresti si le stiu drept untisor, nu altfel. Vezi ca a aparut prin piata.
RăspundețiȘtergere