Cand am nevoie de fulgi de ciocolata, folosesc instrumente curatate si uscate bine, caci apa nu face casa buna cu ciocolata. Am si un tocator special, numai pentru asta. Ciocolata o tai cu cel mai mare cutit pe care il am.
Ce am folosit:
- unt, 225 g
- zahar tos, 340 g
- oua, 2 buc.
- extract de migdale, vanilie (cam 1 lingurita in total)
- faina 000, 300 g
- cacao, 100 g
- bicarbonat, 1/2 lingurita
- praf de copt, 1 lingurita
- un praf de sare
- ciocolata, fulgi 150 g (minim 70 % cacao)
- alune/migdale, 100 g
Cu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca destul de tare. Cu o lingura incorporeaza ciocolata si alunele. Ar trebui sa arate cam asa:
Pe o tava pune hartie de copt (eu o lipesc cu putin unt ca sa stea pe tava si sa nu se ridice). Cu mana putin unsa cu ulei fa bilute din coca si pune-le cu putin spatiu intre ele, pentru ca la copt se lasa.
Coace in cuptorul incalzit, la 190 C, cam 15 minute. Daca ai cuptor electric, poti face 2 tavi deodata, daca folosesti ventilatorul. Mie mi-au iesit cam 4 tavi.
Poti manca biscuitii asa
sau topesti ciocolata alba si ii glazurezi. Eu am pus putin colorant alimentar albastru in ciocolata, for fun. Si s-a intarit asa de tare ciocolata, ca n-am mai putut s-o folosesc drept glazura. Am facut niste acadele
sursa
Imi place! De fapt, stii asta! :))
RăspundețiȘtergerePup!
ma bucur ca-ti plac. te pup si eu.
RăspundețiȘtergereO sa incerc si eu chiar azi....sper sa mi iasa.
RăspundețiȘtergere