Pagini

22 mar. 2010

Fursecuri cu unt de arahide





Am gasit fursecurile astea gustoase aici, pe un blog american, dar realizat de cineva cu origini italienesti. Aceasta este o versiune homemade a unor cunoscuti biscuiti americani.
Ce am pus in fursecuri


  • 100 g unt de arahide
  • 100 g unt
  • 175 g zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 120 g faina
  • 150 g fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare (daca untul de arahide nu e putin sarat)
  • optional scortisora
Si se face si crema
  • 120 g unt de arahide
  • 200 g zahar pudra
  • 30 g unt
  • 2 linguri mascarpone (sau smantana foarte grasa)



Mixeaza ovazul pana se face ca o faina mai mare.



Amesteca primele 5 ingrediente, pana devin o crema pufoasa. Pune toate celelalte ingrediente solide si amesteca pana se omogenizeaza.


Pune coca in frigider cel putin 1 ora (se poate si peste noapte).
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe o tigaie cu hartie pergament pune bile din coca, pe care apoi le aplatizezi cu palma ca sa le dai forma rotunda.
Coace 8-10 minute, raceste-le pe un gratar si umple-le 2 cate 2 cu crema.
Pentru crema amesteca toate ingredientele si da putin la rece ca sa se intareasca.







4 comentarii:

  1. La mine pe blog se gasesc doua premii frumoase pe care ti le daruiesc cu multa bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc, Elena. Esti o draguta, ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat azi reteta dar am modificat-o: nu am folosit deloc faina si zahar am redus la 100 g si au iesit perfect . Nu e nevoie de faina daca folosesti fulgi de ovaz sau faina de ovaz.Super , mersi de inspiratie !

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.