Scroll down for English version
Ultimele doua postari ale mele au fost blaturi, pe care le-am folosit la acest innebunitor tort de ciocolata. El cuprinde doua blaturi:
Blatul Genoise pe care il gasesti aici
Blatul de bezea pe care il gasesti aici
De asemenea are si doua creme: Mousse de ciocolata si Ganache. Este un tort mai laborios, dar merita !
Ingrediente Mousse de ciocolata:
- 400 g ciocolata amaruie
- 4 galbenusuri
- 7 albusuri
- 200 g smantana grasa
- 160 g ciocolata
Pentru ornat: migdale, fulgi de migdale
Taie ciocolata bucati micute si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Las-o la racit un minut, pune-o peste ciocolata si amesteca pana ce se topeste toata ciocolata.
Cum se face Mousse:
Taie ciocolata bucatele micute si topeste-o la baia de aburi. Ia-o de pe aburi , pune-o intr-un castron mare si las-o la racit putin pana cand poti baga degetul in ea si sa nu te friga. Adauga galbenusurile unul cate unul si amesteca dupa fiecare.
Bate foarte bine albusurile. Amesteca in ciocolata incet 1/4 din albusuri. Amesteca restul de albusuri cu grija, sa nu se lase, asa cum ai facut si la blatul Genoise. Lasa la racit in frigider.
Montarea tortului.
Ca sa faci blaturile, foloseste o forma cu arc, care se poate mari- micsora. Fa mai intai blatul Genoise. Scoate-l din forma. Dupa ce s-a racit taie-l in doua pe orizontala.
Fa apoi blatul de bezea in aceeasi forma, dar nu pune hartie pe fund. Dupa ce ai uns bine cu unt fundul tavii presara putina faina. Lasa blatul de bezea la racit in forma.
Peste blatul de bezea, in forma, pune jumatate din Ganache si niveleaza. Pune unul din blaturile Genoise si cu o pensula unge-l cu alcoolul preferat. Acopera cu jumatate din mousse.
Pune celalalt blat, unge-l cu alcool si pune restul de mousse. Lasa la rece cel putin 6 ore.
Inainte de a servi, scoate tortul din forma (eu i-am lasat baza, pentru ca nu am putut s-o scot) si unge peretii tortului cu restul de ganache (poti pune si desupra daca iti ramane).
Orneaza peretii tortului cu migdale prajite si zdrobite. Eu am facut si niste margarete pe tort din fulgi de migdale.
Pofta buna.
English version
Last two posts were about the layers that I used for this amazing cake. It has 2 layers:
Genoise layer that can be found here
Meringue layer that can be found here
This cake has 2 types of creams: Chocolate Mousee and Ganache. It takes time to make it, but what a result!
Ingredients Chocolate Mousse
- 400 g bittersweet chocolate
- 4 egg yolks
- 7 egg whites
Ingredients Ganache
- 200 g heavy cream
- 160 g bittersweet chocolate
Others: 30 ml alcoholic drink (brandy, fruit liquor)
almonds to decorate
How to make Ganache cream
Trim
the chocolate in small pieces. Heat the heavy cream to a boil, but not
more. Pour it over the chocolate pieces. Stir until it is totally melted
and the cream is smooth.
How to make Chocolate Mousse
Trim
the chocolate in small pieces, and melt it in a double boiler. Place it
in a large bowl and let it cool to finger temperature. Add egg yolks
one by one, stiring after each one.
Beat
well egg whites until they make firm peaks. Stir slowly 1/4 of egg
batter to the chocolate cream. Stir the remaining egg batter with a
spatula from up to down, not to loose from their volume. Put the bowl to
refrigerator to chill.
To make the cake use the spring - form that you
used to make the layers. Put the Meringue layer at the bottom. On top
put half of the Ganache cream, than one of the Genoise layers. Use a
small brush to spread over it some alcoholic drink. Spread evenly half
of the mousse. Put the remaining Genoise layer spread with some
alcohol. and the remaining mousse. Chill in the refrigerator for minimum
6 hours (better overnight).
When you are ready to serve, remove the walls of the spring form, and cover the sides of the cake with remaining ganache.
Decorate it with almonds.
arata perfect tortul asta, la moarte te duce! :)
RăspundețiȘtergereFelicitari!
Multumesc, Ina
RăspundețiȘtergereThis looks so good :)
RăspundețiȘtergerethanks, tofuandcollards.
RăspundețiȘtergereThat looks delicious. I love chocolate cakes that are light like this one.
RăspundețiȘtergereIt's so pretty and looks delicious!
RăspundețiȘtergeredeath by chocolate is my motto, signed a chocoholic girl :)
RăspundețiȘtergereMs Bibi, thanks for visiting my blog and your kind comment.
RăspundețiȘtergeresemigourmetmom, thank you. I hope that you will visit me again, soon.
RăspundețiȘtergeregringarl, chocolate rulz! =))
RăspundețiȘtergere