Astazi hai sa mancam o supa de conopida. Cremoasa, aromata, calda si prietenoasa. Eu asa o vad. Asta pentru ca ADOR conopida. Si supa de conopida este una din preferatele mele. Aveti grija cand o faceti sa puneti si puti usturoi in ea, pentru ca altfel e putin cam fada. De data asta m-am hotarat sa-i mai adaug ceva: uleiul din semite de dovleac pe care-l am de la Lidl. O minunatie uleiul asta: nespus de aromat si gros, gros, incat pare negru (desi el e verzui). Pe cuvant ca merita sa-l cumparati.
Supa crema de conopida cu ulei de dovleac
Ingrediente
- 1 conopida medie, desfacuta in buchetele si spalata
- 2 cepe, tocate
- 3 catei de usturoi, striviti
- 5-6 l de apa (in functie de cat de mare e conopida)
- 4 linguri ulei de masline
- 1-2 linguri ulei de dovleac
- sare, piper dupa gust
Mod de pregatire:
- Intr-o oala incapatoare caleste usor cepa in uleiul de masline. Adauga conopida si acoper-o cu apa. Apa trebuie sa fie cu max. doua degeta mai inalta decat ingredientele. Fierbe conopida 15 minute, pana se inmoaie. Scoate din supa cateva bucati, pe care le lasi intregi. Pune restul intr-un blender, adauga usturoiul si fa un piure foarte fin. Pune supa la loc in oala, adauga sare si piper dupa gust si mai da doua clocote.
- In farfuria de supa pune o bucata de conopida, 1-2 polonice de supa, si se toarna deasupra putin ulei de dovleac
o sa fac si eu , in fiecare saptamana imi fac o supa crema , le iubesc...si uleiul..l-am luat si eu...si pe cel cu ghimbir :)
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta combinatia! Imi place foarte mult uleiul de dovleac, dar nu l-am folosit niciodata la o supa, trebuie musai sa incerc!
RăspundețiȘtergereBuna o fi.. N-am mancat niciodata..
RăspundețiȘtergere