Ce am facut eu aici? Hai mai, nu trisati! Daaa biine ati citit titlul. Hai sa pun poza adevarata :P
Strudelul acesta e bun de facut cand ai niste branza prin frigider de ceva vreme, s-a cam invechit si nu stii la ce s-o mai folosesti. Avantajul e ca in umplutura de la strudel, branza aia e rasa si amestecata cu alte bunataturi, asa incat toate aromele se topesc si se amesteca pana ce nici nu mai conteaza ce-i pe acolo ;)
Foaia de strudel e facuta in casa, tare simplu, asa cum v-am aratat si la strudelul cu mere sau la cel cu dovleac. Sa nu va fie frica sa o faceti, pentru ca in mod sigur o sa iasa bine. Nu-i nimic deosebit, doar o coca fara drojdie care se amesteca, apoi se framanta putin. Si e foarte buna umpluta cu orice vreti voi. De data asta eu am ales branza sarata, rosii uscate si busuioc. Iata cum:
Strudel cu branza, rosii uscate si busuioc
Ingrediente pentru foaie:
- 300 g faina
- 30 g unt topit si racit
- un praf de sare
- aprox. 200 ml lapte
- 500 g branza sarata, uscata
- 1 + 1 ou
- 200 g smantana
- 10-15 rosii uscate
- cateva fire de busuioc
- susan pentru presarat
Mod de pregatire:
- Amesteca faina, untul, sarea si 150 ml de lapte. In cazul in care coca nu se formeaza sau este tare, mai adauga cate putin lapte, pana ce se formeaza o coca moale care se poate framanta. Framanta coca cateva minute, pana devine matasoasa si nu se mai lipeste de maini. Pune-o intr-un castron, acoper-o cu un prosop si las-o la odihnit la temperatura camerei pentru o ora.
- In acest timp pregateste umplutura. Pune putina apa la fiert, apoi in ea pune la inmuiat rosiile uscate. Cand s-au inmuiat bine, taie-le cubulete.
- Taie frunzele de busuioc in bucati.
- Rade branza pe razatoarea mare si amestec-o cu smantana si un ou. Amesteca bine. Adauga rosiile taiate si busuiocul. Poti adauga si piper daca iti place.
- Bate putin cu furculita oul ramas.
- Imparte coca in patru bucati. In timp ce lucrezi cu o bucata de coca, pe celelalte patreaza-le acoperite. Cu ajutorul unui sucitor intinde foaia foarte foarte bine, pana cand e aproape transparenta.
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Intinde pe foaie un sfert din umlutura. Ai grija sa nu pui umplutura pana pe margine. Lasa de jur imprejur 2-3 cm liberi. Unge marginea cu ou. Ruleaza foaia cat poti de strans. Apasa bine pe margini ca sa le sigilezi si sa nu iasa umplutura. Pune strudelul in tava, unge-l cu ou si presara-l cu susan. La fel fa si cu celelalte 3 bucati
- Coace strudelul la 180 C, in jur de 40 minute, pana devine auriu.
Ce arome imbietoare."Fur" o bucatica,asa de pofta!
RăspundețiȘtergeremi se pare foaia din interior necoapta ,sa nu vad eu bine? ( vali)
RăspundețiȘtergeree coapta, crede-ma :) Nu puneam poza daca nu era gatita cum trebuie, ci faceam altul mai bun.
ȘtergereO felie de strudel nu refuz niciodata... mai ales cand arata asa de bine!
RăspundețiȘtergeremersic :)
ȘtergereSalivez in singuratatea biroului si ma gandesc de cand n-am mai facut un strudel!
RăspundețiȘtergereSi m-a distrat comentariul anomim, se vede ca domnisoara n-a facut in viata ei strudel sau macar o placinta rulata ca sa vada cum arata foaia interioara :))))))))))))
Kadia, cine stie, cunoaste ;) Hugs
Ștergere