Cred ca stiti deja: toti copiii iubesc pizza. Nici al meu nu e mai prejos, asa ca azi a fost zi de pizza la noi in casa. Pentru sotul meu a fost simplu. El ar manca numai pizza cu carnati si cascaval. Blasfemie! N-o sa vada el asa ceva de la mine in veacul vecilor. Prin urmare pt el si fimiu am facut cu mozzarella si prosciuto, pe sos de rosii. Dar eu vroiam cava mai diferit. Putine sanse, ma gandeam, intrucat n-avusesem timp sa trec pe la cumparaturi. Am deschis frigiderul si am cules ce am vazut in fata ochilor: o bucata de feta, niste masline verzi ratacite, bucata de parmezan. Am mai zarit si pesto-ul de leurda facut acum cateva saptamani, dar (ma gandeam eu) sigur n-a rezistat atata timp. BA DA! Nici nu mi-a venit sa cred. E la fel de bun ca in prima zi.
Si din toate astea, iata ce a iesit
Ingrediente pentru 4 pizza mici:
Pentru coca
- 500 g faina 650
- 25 g drojdie
- 250 - 300 ml apa calduta
- 1/2 lingurita zahar
- 3 linguri ulei de masline (cu aroma de busuioc am avut eu)
- 1 lingura oregano uscat
- 200 g branza feta
- 200 g mozzarella (din aia moale, in lichd)
- 200 g parmezan ras
- 2 linguri pesto de leurda (sau pesto de busuioc)
- 20 masline verzi, fara samburi, feliate
- 2 lingurite oregano uscat
Mod de pregatire:
- Cuptorul trebuie incalzit foarte bine, la cea mai mare temperatura pe care o suporta.
- Ca sa faci coca, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde coca in 4 cercuri (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) nu foarte groase (cam 1/2 cm). Pune-le in tava de la aragaz, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.
- Taie mozzarella in bucatele mici. Cu un cutit ascutit imparte usor fiecare cerc in 8 parti. Pe fiecare felie pune: mozzarella si pesto, sau branza feta si masline, sau parmezan ras si oregano, sau orice combinatie doresti.
- Coace pizza 15- 20 de minute la 200 C.
In timp ce faceam pozele mirosea asa de frumos, ca pe cuvant, nu m-am putut abtine sa nu musc din pizza asta.
Interesanta . Nu am facut niciodata "alba"
RăspundețiȘtergereSa incerci. E tare buna.
ȘtergereDaca e cu leurda , clar nu refuz!!! :)
RăspundețiȘtergereP.S.Ma bucur cand mai vad retete cu leurda si pe alte bloguri , ca eu cred ca v-am innebunit cu atatea postari cu leurda , si inca nu am terminat !!! ;) :))
:))) Si au am cateva retete cu leurda, ca tare imi place. Pe aici i-a cam trecut vremea. De aia nu mai am altele. Dar stai sa vina din nou primavara ....
ȘtergereMie imi spui :) , mi-e ciuda ca doar de doua ori am fost la cules pe munte , apoi a venit vremea rea !! :(((
ȘtergereNici eu nu am facut niciodata pizza alba , dar dupa cum ai muscat mi-a lasat gura apa :)
RăspundețiȘtergereasta e si ideea :))) Sa incerci neaparat! Multumesc pt vizita.
ȘtergereArata tare delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc. Chiar a fost buna :)
ȘtergereCe bunatate ai facut tu aici...
RăspundețiȘtergerePup
;) Pup si eu, Simona
ȘtergereFoarte interesant. Ma tenteaza si pe mineeee!
RăspundețiȘtergereHai sa-ti arunc o feliuta, ce zici? :)))
Ștergerearata superb! si pizza si fotografia! pupicei!
RăspundețiȘtergereSi ce buna a fost....! Mersi, Emily.
ȘtergereO-ho-ho Brandu' draga da' vad ca ti-a facut stoc consistent de parmezan din Italia.
RăspundețiȘtergereTot ne ademensti privirea cu cate o bucata consistenta la fiecare postare,io o privesc si tot savurez la'' dansa''.
Sincer ,la pizza asta io tin cu barbat-o..pizza mie-mi place mai mult cu ''carneturi''(pacatoasa de mine)insa n-as refuza nici o felie din asta ,arata ispititor de bine.
Te pup draga mea :-)))
Pai se putea sa nu tii tu cu barbatamiu? Ardeleanca din tine viseaza doar la carnaturi :)))) Puuuup.
ȘtergereEu iubesc pizza cu ketchup! nu stiu cum sa fac sa gust si o bucatica din pizza alba, poate doar sa inchid ochii si sa nu vad culoarea :))
RăspundețiȘtergerePai incearca si asa. La cat e de buna, sigur o sa mai vrei si a doua imbucatura. :)
Ștergere