Dragii mei, bine v-am regasit. Azi ne intalnim iar, ca in fiecare duminica, cu un prieten drag mie. De data asta la masa noastra a venit Andie de la "Andie's veggies" . Blogul ei e cum s-ar zice "de nisa", dar o nisa asa mai lata :P pentru ca mancarea vegetariana pe care ea o pregateste e asa de variata si gustoasa, ca va jur n-o sa va mai trebuiasca nici fir de carnica. Am cunoscut-o personal si pot sa va spun ca e toata numai zambet si dragalasenie, asa cum de altfel se intelege si din ceea ce scrie pe blog. Si daca, voi carnivorilor, o sa va intrebati cum poate fi un blog sustinut doar de mancare vegetariana, va invit s-o vizitati, ca multe o sa aveti de invatat.
Acum haideti sa vedem ce ne-a pregatit Andie:
"Din momentul in
care Brindusa m-a invitat sa petrec o duminica alaturi de voi am stiut ca
trebuie sa pregatesc ceva special. Ceva special pentru ea, zana buna care ne
incanta cu prezenta si retetele ei naturale si gustoase. Trebuia sa fie o
nebunie dulcifera, aromata si satisfacatoare si, nu in ultimul rand, sa faca cu
ochiul musafirilor. Asa s-au nascut aceste cupcakes pe care le daruiesc din tot
sufletul meu minunatei noastre gazde care m-a onorat si m-a fericit peste
masura atunci cand m-a rugat sa scriu cateva randulete pe blogul ei. Draga mea
Brindusa, spune tu, te striga pe nume sau nu?
Love, Andie
Cupcakes
mocha cu dulce de leche
Ingrediente
160 ml lapte
1 plic mare de cafea instant tare, neindulcita
30 g pudra de roscove (sau 60 g cacao)
1 lingura de rom
225 g zahar
175 g faina
2 lingurite de bicarbonat de sodiu alimentar
1/2 lingurita sare
60 g unt
3 oua mari, temperatura camerei, separate
70 g smantana pentru frisca
60 ml ulei de floarea soarelui
Mod de
preparare
1. Fierbem laptele,
il dam de pe foc si dizolvam in el cafeaua instant, pudra de roscove (cacaoa)
si lingura de rom. Dam deoparte, la racit.
2. Intr-un procesor
(sau bol de mixer) amestecam faina, bicarbonatul, sarea si 125 g zahar. Adaugam
si untul si mixam pana obtinem o textura faramicioasa, ca la aluatul fraged.
3. Separat, intr-un
castronel, batem bine galbenusurile, smantana si uleiul de floarea soarelui. Il
adaugam in compozitia de fainuri impreuna cu laptele amestecat cu cafea si
mixam bine.
4. Intr-un bol
batem albusurile impreuna cu 100 g zahar pana obtinem o bezea tare, pe care o
incorporam in coca de aluat cu ajutorul unei spatule, cu miscari de sus in jos.
5. Turnam in tava
de cupcakes si dam la cuptor aproximativ 20 minute la foc mediu (gas 3-4) sau
pana trec testul scobitorii. Le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.
6. Dupa racire,
scobim interiorul cu lama unui cutit si umplem cu dulce de leche.
Dulce
de leche la microunde
Ingrediente
1 cutie de lapte condensate DeLatte (sau alta
marca, dar de buna calitate)
1 bol inalt de sticla/ceramica ce poate fi
folosit la microunde
Mod de
preparare
Se toarna laptele
condensat in bolul de sticla si se da la microunde la putere maxima in trepte
de cate doua minute. La fiecare doua minute se deschide usa si se mesteca in
lapte cu un tel. Dupa 6 minute (3 trepte), ar trebui sa aveti deja dulce de
leche: o crema densa de culoarea cafelei cu lapte, numai buna de umplut
cupcakesii.
Glazura
de unt cu dulce de leche
Ingrediente
240 ml lapte
4 linguri de faina
113 g unt
100 g zahar
2-3 linguri dulce de leche, dupa gust
Mod de
preparare
1. Intr-o
craticioara de sos amestecam laptele si faina cu ajutorul unui tel. Punem pe
foc moderat si amestecam incontinuu, pana la formarea unei budinci groase. Avem
grija sa o coacem bine, ca sa nu ne doara stomacelele, dar fara sa o ardem,
caci altfel stricam gustul definitiv. Cand e gata luam de pe foc si lasam sa se
raceasca complet.
2. Intr-un bol
inalt frecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui mixer, pana cand amestecul
isi schimba culoarea si devine pufos. Incorporam budinca racita si mai mixam
cateva minute, pana capata consistenta de frisca.
3. Incorporam
cateva linguri de dulce de leche, dupa gust, si ornam cupcakes deja raciti. O
idee foarte buna este sa radeti putina ciocolata deasupra, va fi exact ce
trebuie!"
Andie, parca vad scris numele meu pe una. Chiar ca m-ai nimerit cu reteta asta! :)))
Voi ce ziceti dragi prieteni? Cupcakesurile astea sunt geniale. nu? Si sa vedeti cate alte bunataturi are Andie acolo la ea in casuta. Trebuie doar s-o vizitati si "Andie's veggies" o sa va intre pentru totdeauna in inima.
Daca
doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de
duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la
cookingwithmysoul@gmail.com
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses
Delicioase si foarte frumoase.
RăspundețiȘtergereAsa e Cristina. Face Andie niste minunati... Sa te duci sa vezi si restul. Pup.
Ștergerefaina, foarte faina reteta!
RăspundețiȘtergereAndreea, faina rau de tot! :)
ȘtergereInteresanta reteta !
RăspundețiȘtergerePansy, si dulceeee rau de tot. Da' buna ;)
ȘtergereDa, cu mana pe inima - au fost cele mai dulci cupcakes pe care le-am facut pana acum in viata mea :) Pentru ca Brindusa merita! :))
RăspundețiȘtergereSunt super frumoase!
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt... Nici nu-ti vine sa te apuci de ele! :)
RăspundețiȘtergereCe delicioase si cat de bine arata..bravo..pup!!
RăspundețiȘtergereMerge si miercurea alaturi de prieteni! Multumesc frumos de reteta! O primavara minunata!
RăspundețiȘtergereOrice zi e buna daca e alaturi de prieteni :) Multumesc Mary
ȘtergereMultumesc de reteta si de idee.
RăspundețiȘtergereVa imbratisez cu drag, pe amandoua si va doresc tuturor o zi super! :*