Buna dimineata. Sau Buna ziua, depinde la ce ora v-ati sculat in ziua asta de duminica. S-ar parea ca a venit (in sfarsit) toamna. Asa ca va rog sa va puneti pantalonii lungi si un hanorac si sa veniti alaturi de noi la masa de pranz. Astazi "Duminica alaturi de prieteni" va face cunostinta cu Lory. Nu ca n-ar fi cunoscuta deja de aproape toata lumea din blogosfera, dar astazi mi-a facut onoarea sa pregateasca ceva special pentru intalnirea noastra de duminica. Lory scrie alaturi de Liana minunatele retete de pe "Bucataresele Vesele". Am cunoscut-o acum aproape un an, mai intai prin retetele deosebite pe care le pregateste. Mai apoi am putut sa-i apreciez inima mare si calda, cand fara sa ma cunoasca personal, stiind ca am apreciat un obiect de bucatarie care nu se gaseste in Bucuresti, mi l-a trimis tocmai din Barlad. Nu multa lume ar face asta, nu-i asa?
Nu va mai tin mult de vorba, caci mancarea e fierbinte si trebuie gustata urgent!
Rata umpluta
Buna tuturor,
Duminica pentru mine a fost
dintodeauna o zi mai aparte. De fiecare data pregatesc mancaruri mai speciale
cu care imi rasfat familia si prietenii. Si fiindca am primit invitatia
Brandusei de a fi alaturi de prieteni, m-am gandit sa va pregatesc ceva ce se
potriveste acestui sezon. Eu azi va propun o rata umpluta si un pahar de must
inasprit. Va asteptam pe toti la masa !! Sa va fie de bine!!!
1 rata de pregatit la cuptor
1 kg cartofi
2 cepe
1-2 mere
cimbru
ulei de masline
ierburi provance
piper
fulgi de ardei iute.
sare
Mod de preparare
Spalati cartofii. Puneti-i intr-o
oala si acoperiti-i cu apa, adaugati sare si lasati-i sa fiarba cam 20
min. Scurgeti-i ,lasati-i sa se racoreasca, apoi curatati-i. Condimentati-i cu
sare,cimbru si ierburi provance si stropiti-i cu ulei.
Sarati rata in interior si
exterior,condimentati-o cu piper si fulgi de ardei.Umpleti rata cu o parte din
cartofii condimentati si bucati de mere. Asezati-o pe spate intr-o tava cu
putina apa si lasati-o la cuptor cam 1 1/2 ore, la trepta 7 a cuptorului.
Curatati ceapa, taiat-o in sferturi
si dupa 15 min puneti-o in tava. Intepati rata sub aripi si copane pentru a da
drumul la grasime. Dupa 30 min adunati grasimea scursa.Imediat ce sosul incepe sa
se caramelizeze, turnati putina apa fierbinte si stropiti carnea
frecvent. Adaugati restul de cartofi in tava cu 15 min inainte de a inchide
focul si lasati-i sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de
garnitura de cartofi si sos.
Pofta mare!!!
Nu-i asa ca v-a facut pofta? Nici nu stiti cate alte retete ingenioase si aromate gasit pe blogul lui Lory, Bucataresele vesele. Trebuie neaparat s-o vizitati. Si s-o imbratisati din partea mea.
Daca
doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de
duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la
cookingwithmysoul@gmail.com
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses
chiar mi-ati facut pofta,rata este una din marele preferinte,iar cum a pregatit-o lory,e indiscutabil,delicios!va felicit pe ambele ,<3!:)
RăspundețiȘtergeresi ptr noi fiecare duminica este o zi mai speciala in care pregatim fel si fel de minunatii ;) .... iar reteta prezentata de Lory se potriveste perfect ptr o zi de duminica !!!!
RăspundețiȘtergereun adevarat festin de duminica!
RăspundețiȘtergereBrandusa ,draga mea multumesc mult pentru cuvintele frumoase .Mult succes incontinuare,la cat mai multi prieteni care sa ne incante duminica de duminica cu bunatatile lor .
RăspundețiȘtergereSa aveti pofta!!!!
Pupici
Lory
Simona,catkitchen,Zazuza's ma bucur ca e pe gustul vostru :*
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!!!:*
Lory
Deci WOOW! Doar atat pot sa mai spun: WOOW!!!:D
RăspundețiȘtergereOhooo, ce bunatati a adus Lory! daca regret ceva de cand am vayut reteta, este ca nu pot combina carnea si cartofii in acelasi preparat. Va trebui sa improvizez, imprietenind o alta leguma cu rata... dar mi se pare o propunere de sarbatoare, potrivita pentru o zi de duminica. Brandusa si eu am descoperit blogul celor doua bucatarese vesele si tare imi place, iar multe retete sunt potrivite la Rina sau se pot adapta usor, asa ca le voi vizita cat mai des.
RăspundețiȘtergereImi place , ai talent omule!Prin asta ti-ai mai castigat un cititor, bafta si la cat mai multe articole!
RăspundețiȘtergere