Scroll down for English recipe
Reteta acestor galusti am postat-o acum cateva zile pe blogul lui Chef Dennis. O mai postez o data, pentru cei care nu au intrat pe blog sau nu au avut timp sa caute acolo.
Ingrediente:
·
250
g faina pentru cozonac
·
50
g unt, topit si racorit
·
50
g zahar tos
·
1
ou
·
20
g drojdie proaspata
·
Cca
130 ml lapte caldut
·
Un
praf de sare
·
1
lingurita esenta de vanilie
·
1
lingura rom
·
Gem
de gutui (sau alt gem care iti place)
·
100
g unt topit
·
100
g nuci macinate + 50 g zahar tos
Cum se face:
·
Intr-un
castron de 2l, amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Lasa cateva
minute. Se va forma o spuma.
·
Adauga
oul si amesteca. Adauga untul, vanilia, romul si sarea. Amesteca.
·
Adauga
faina si amesteca cu lingura 6-7 minute. Coca e prea moale ca sa fie amestecata
cu mana.
·
Aduna
toata coca de pe margini cu o spatula.
Acopera castronul cu folie de plastic.
Lasa castronul la temperature camerei pana ce coca isi dubleaza volumul (cam o
ora)
·
Scoate
coca pe masa data cu faina. Presara faina peste coca. Intinde foaie de 1 cm
grosime. Taie
foaia in patrate cu latura de 5 cm. Pe fiecare patrat pune ½ lingurita de gem. Aduna marginile de coca, ca sa formezi o galusca. Repeta pana ce ai facut toate galustile.
· Unge bine cu unt o tava termorezistenta (si o cratita e buna).
· Trece o galusca prin unt topit, apoi prin amestecul de nuci + zahar si pune-o in tava. Repeta cu celelalte galusti si pune-le unele langa altele, neinghesuite. Cand termini primul rand, incepe inca unul deasupra. In final toarna deasupra untul ramas si 2 linguri din nuci.
· Lasa la crescut jumatate de ora. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190C. Coace timp de 30- 40 minute, la 180 C.
· Scoate tava din cuptor si lasa galustile sa se raceasca putin. Mananca-le caldute.
These look so good that I don't think I'd be able to STOP eating them once I started! :-)
RăspundețiȘtergereIntr-adevar ,retete de suflet !
RăspundețiȘtergereExtraordinara reteta ! Abia astept sa o incerc !
Arata apetisant ! Felicitari celei ce a postat-o pe blog !
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Incerc si eu ... :)
Ștergere