Cam asta ar fi mottoul familiei mele. Si cum am fost zilele trecute la Braila, nu putem sa ne intoarcem cu mana goala. Una din "capturi" a fost un crap la vreo 2 kile direct din Dunare.
Si ce merge cel mai bine cu crapul? Plachia, of course!
Prin urmare, am taiat cam
- 600 g ceapa (se poate si mai multa, dar eu m-am plictisit)
- 5 capatani de usturoi (ale mele au fost de tara, deci nu prea mari)
- 3-4 linguri pasta de rosii (e bine si cu felii de rosii, dar la vremea asta n-am avut de unde) sau 1 cana suc de rosii
- 3-4 foi de dafin
- ceva boabe de piper
- 3-4 linguri de ulei
- sare, piper dupa gust (mai mult piper decat de obicei, ca sa aibe un gust mai bun)
Am taiat ceapa solzi si cateii de usturoi in doua, le-am pus in tava si deasupra am intins animalul in toata splendoarea lui. Am stropit cu ulei si am pus celelalte arome (fara rosii):
Totul a mers la cuptor cam 30 minute, la foc mare. Am scos tava, am pus rosiile si am mai lasat 20minute sa se caramelizeze ceapa. Cam asa a aratat scos din cuptor
Si o poza cu o portie, cam nereusita dar tot o postez :D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.