Inghetata de capsuni am facut-o ca aici
Ca sa iasa buna inghetata de lamaie, ai nevoie de o smantana buna, grasa. Mie tocmai ce mi-a adus mama de la Vatra Dornei, intr-o sticla de plastic, pe care a trebuit s-o tai ca sa pot scoate smantana, asa de groasa este. Din cauza asta nici n-am mai batut-o ca mi-a fost frica sa nu fac unt din ea.
Daca nu aveti de unde sa luati din piata smanatana buna, atunci puteti folosi smantana dulce pentru frisca de la LaDorna, care se gaseste in cutii paralelipipedice. NU FOLOSITI smantana fermentata, chiar cu procentaj mare de grasime, pentru ca inghetata va iesi cu ace.
Inainte de a folosi lamaile, spala-le bine cu apa si putin detergent de vase. Clateste-le bine.
Vei avea nevoie de
- sucul de la 2 lamai
- coja de la 1 lamaie, bucati mari
- 150 g zahar tos
- 700 g smantana facuta frisca
Pune in acest amestec 1/4 din frisca. Amesteca. Adauga si restul de frisca. Pune in cutii de plastic in congelator, pana ce se intareste bine.
Recipe for Strawberry Ice cream is here
You will need
- 2 lemons, the juice
- 1 lemon the peel
- 150 granulated sugar
- 700 heavy cream
In this mixture add 1/4 of the whipped cream. Mix. Add the rest of the whipped cream.
Put the ice cream in the freezer, in plastic boxes, until is hard enough.
Your picture is gorgeous and the ice cream looks delicious. Thanks for passing the recipe along.
RăspundețiȘtergereI'm not a big icecream fan and never made some, but your recipe seems so easy, i might try it. thanks
RăspundețiȘtergereBare guddommelige... så cool og forfriskende!
RăspundețiȘtergere@ The Mom Chef: My pleasure.
RăspundețiȘtergere@gringarl: No ice cream until now?! You definitely must do it.
@Magic of spice: I don't know what you said there, but I hope that you liked the recipe :)
So pretty! The colors are very delicate and I love the lemony flavor too!
RăspundețiȘtergere