Am fost destul de surprinsa sa gasesc o reteta italiana care sa contina naut. Nu stiam ca si ei il folosesc. Si a fost chiar buna.
- 500 g pui, piept taiat cubulete
- 200 g naut, pus la inmuiat peste noapte si fiert pana se inmoaie
- 3 cepe medii
- 1/2 ardei
- 4-5 catei usturoi, dati pe razatoare
- 300 ml suc de rosii
- cate 1 lingurita: oregano, busuioc
- sare, piper dupa gust
- 3 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
Freaca bucatile de carne cu putina sare si piper, apoi pune-le in uleiul foarte bine incins. Gateste la foc mare, intorcand carnea pe toate partile, pana ce capata culoare aramie. Adauga ceapa, ardeiul si mirodeniile si caleste-le usor (sa nu se arda ceapa). Adauga usturoiul, nautul, sucul de rosii si lasa la foc mediu pana ce se formeaza sosul consistent. Verifica de sare/piper, adauga patrunjelul tocat.
daca iti plac macii si ouale carcotase,daca ai devenit peste noapte colectionar de premii blogul meu iti va indeplini dorintele :) si-a facut culcus pe blogul meu un premiu cu maci si oua carcotase :) o zi super faina:)
RăspundețiȘtergereIti multumesc si voi trece pe la tine pe blogsa-mi ridic premiul. Te pup.
RăspundețiȘtergere