- 300 g unt, taiat bucatele, moale
- 300 g zahar
- 5 oua
- 400 g faina, cernuta
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri zeama de lamaie
- putina vanilie
- 2 lamai, coaja rasa
- 100 g ciocolata taiata marunt
Amesteca untul cu zaharul pana ce devine o crema, Adauga ouale cate unul, amestecand dupa fiecare. Adauga celelalte ingredienta (fara ciocolata) si omogenizeaza. Pune si ciocolata si umple formele de briose. Coace in cuptorul preincalzit la 180 C, cam 20 minute.
arata super ,cred ca si gustoase ,dar vroiam sa te intrem merg coapte si numai in chesa de hartie fara forma de tabla,vreau s fac si eu si nus sigura daca mior iesi la copt nam forma de tabla speciala,raspundemi merici pupic
RăspundețiȘtergereAnonim, eu n-am incercat niciodata direct in hartie. Ce zic eu: pune o cantitate mai mica in hartii si pe ele pune-le pe o tava. Incearca asa. Succes si sa-mi spui cum au iesit.
RăspundețiȘtergereMerg direct in formele de hartie. Nu e nevoie de tava speciala.
RăspundețiȘtergereSe umplu formele cu aluatul si acestea se pun pe tava obisnuita de cuptor.
Am facut briose de la Dr. Oetker care da in cutie si acele forme de hartie. Au iesit super!
Cine stie unde se gasesc de cumparat aceste forme din hartie?
dar ciocolata cum o pun topita
RăspundețiȘtergeresau asa bucatele
@Anonim 1 (daca va scriati numele stiam si eu cum sa va spun :) ) Daca citesti in reteta, scrie ca ciocolata o tai marunt. Nu o topesti.
RăspundețiȘtergere@anonim 2: Hartii de briose am gasit in Cora (Lujerului- Bucuresti, dar cred ca gasesti in oricare). Sunt in niste cutiute, la raionul de spatule.
RăspundețiȘtergereNu ca nu m am prins cum se fac aceste briose minunate pe care le am si facut, dar era frumos sa fie poze la toti pasii! Adica imi placea sa vad.
RăspundețiȘtergereLe fac si eu azi, de cand le tot dau tarcoale...! Spune mi si mie te rog nu mai cresc daca nu pun praf de copt? Sau influenteaza mult? N as prea vrea sa-l mai folosesc din mai multe motive.la fel nici bicarbonatul de sodiu.Astept raspunsul tau,multumesc!
RăspundețiȘtergereDaca foloesti acest mod de pregatire (numit creaming pentru ca mai intai se amesteca untul cu zaharul) e musai a folosesti un agent de crestere.
Ștergere