- 1 piept de pui, taiat mic
- 8 catei de usturoi, taiati mic
- 4 pastai cardamom negru, zdrobit
- 1 bucata scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara, rasa
- 1/2 lingurita chimen
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita Garam Masala
- 1 lingurita curcuma
- 1 lingurita pudra sumac
- 2 frunze de dafin
- 1 lingura cimbru uscat
- 250 ml bere
- 1/3 pachet unt, taiat mic
- 1/2 lamaie, zeama
- sare, dupa gust
- patrunjel pentru ornat
Din toate condimentele din lista, numai sumacul il am din alta tara, restul se gasesc la noi. Sumacul (sau otetar mirositor) are un gust acrisor, asa ca il poti inlocui cu zeama de lamaie.
Prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu.
Adauga masala, oregano, nucsoara, cimbru, usturoi, curcuma, sare, foi dafin, bere. Lasa la foc 10 minute, acoperit.
Cand puiul e facut adauga lamaia si sumacul. Mai lasa 2 minute pe foc, sa se formeze sosul.
Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu orez simplu.
Reteta este adaptata dupa condimenteweb.ro
I thought thyme and dried oregano are the same!
RăspundețiȘtergerewhich one is thyme and which is dried oregano?
Food Lover, I dont know what is thymic, but there is a big difference in taste between oregano and thyme. In my picture starting garlic and going clockwise, I have: black cardamom, cinnamon, nutmeg, cumin, oregano, garam masala, turmeric and sumac. I didn;t have space for the other spices.
RăspundețiȘtergere