Sylvia, iti multumesc pentru sosul delicios de la aceste fructe de mare.
- 250 g creveti, dezghetati si decorticati
- 250 g inele de calamar, dezghetate
- 5 catei de usturoi (mici), tocat
- 1 ceapa, tocata
- 2 pahare de vin alb
- 1 lingura mare de smantana grasa (eu am folosit mascarpone)
- 1 varf praf de chilli
- 2 linguri ulei de masline
- paste, pentru 3 persoane
- un praf de sare
- 1 legatura patrunjel, tocata mic
In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa si caleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se arda), amestecand. Adauga usturoiul si mai caleste putin.
Adauga vinul si gateste calamarii inca 5 minute la foc mediu- mare. Adauga crevetii si gateste-i cate 2 minute pe fiecare parte.
Pune smantana si pastele fierte, chilli, amesteca bine si lasa 1 minut sa se intrepatrunda aromele. La sfarsit trebuie sa rezulte un sos dens. Ia de pe foc si aduga patrunjelul.
Se servesc alaturi de un vin alb (asa a fost la noi)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.