Daca ati citit postarea anterioara, ati vazut ca in vacanta noastra prin Grecia am mancat multe bunatati traditionale. Printre ele si vanata asta, care a fost asa de neasteptat de buna, ca n-am mai avut timp s-o si pozez. S-a terminat rapid! De aceea m-am hotarat s-o refac in bucataria mea.
Stiu ca noi, romanii, suntem obisnuiti cu salata de vinete cu ceapa si eventual si cu niste maioneza. E buna, nu zic nu, dar haideti sa incercam si alte gusturi. Cine stie de unde sare iepurele? Prin urmare maine, cand o sa coaceti vinetele pentru salata, curatati una dintre ele cat inca e calduta si pregatiti-o dupa cum va arat eu. Si dupa aceea treceti pe aici si spuneti-mi cum v-a placut. Dar va rog mult, folositi ulei de masline, nu de floarea soarelui. Pentru ca uleiul de masline face toata diferenta. Si daca o sa aveti si niste paine prajita frecata cu putin usturoi si presarata cu ulei, o sa va simtiti ca-n Grecia.
Iata reteta:
Salata de vinete cu usturoi
Ingrediente pentru 2 persoane
- 2 vinete
- 6 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- sare dupa gust
- frunze de patrunjel verde
- cateva felii de paine prajita
Mod de pregatire:
- Vinetele se coc pe gratar pana ce se inmoaie bine. Se curata de coaja cand s-au mai racorit si se pun pe o farfurie.
- Se pastreaza un catel de usturoi, iar restul se piseaza bine sau se fac o pasta.
- Vinetele se taie putin cu un cutit, de sareaza, se toarna uleiul de masline deasupra si se presara cu usturoiul pisat.
- Painea prajita se freaca cu catelul de usturoi ramas si se uda cu cateva picaturi de ulei de masline.
- Peste toata salata de vinete se arunca patrunjel verde tocat.
Suna delicios!
RăspundețiȘtergereBuna salata !!
RăspundețiȘtergereAsa ii place cel mai mult Ancutei mele.....e minunata ! Dar nu am pus verdeata deasupra. Trebuie sa incerc.
RăspundețiȘtergereO toamna lunga si frumoasa sa ai !
Te tzuc...
Chiar acum am mancat acesta salata.Delicoasaaaaaaaa!
RăspundețiȘtergereNeaparat o voi incerca!!!
RăspundețiȘtergere