Daca va uitati prin retetele mele, o sa vedeti ca imi plac foarte mult supele. Am facut creme din aproape toate legumele. In vara asta m-am gandit sa-i dau o sansa si dovlecelului. Pana acum n-am incercat supa crema de dovlecei, pentru ca m-am gandit ca nu are nici o aroma deosebita, asa ca n-o sa faca mare branza. Cat m-am inselat!
Pe langa faptul ca e foarte usor de facut, supa asta e la indemana oricui. Nu i-am pus cine stie ce ingrediente fancy, ci am lasat-o destul de simpla. Ca arome am ales putin usturoi si marar, care am observat eu ca merg de minune cu dovlecelul. Am pus si cativa cartofi pentru a face supa mai consistenta.
Supa mea este vegana, pentru ca am ales sa nu folosesc nici un ingredient de origine animala. Voi daca vreti puteti adauga in fiecare farfurie putina smanana. Dar, inainte, va rog s-o incercati mai inati asa cum am facut-o eu.
Sper sa va placa :)
Supa crema de dovlecei
Ingrediente pentru 8 persoane
- 3 dovlecei mici (fara seminte mari) sau 400 g pulpa de dovlecel
- 300 g cartofi, curatati
- 4 catei de usturoi
- 2 cepe medii, tocate
- cateva frunze de telina
- o legatura de marar
- 100 ml ulei de masline
- sare, piper dupa gust
- crutoane, pentru servit
Mod de pregatire:
- Uleiul se incalzeste intr-o oala incapatoare, apoi se adauga ceapa care se lasa sa se inmoaie la foc mic, 5 minute. Atentie sa nu se arda!
- Se adauga dovlecelul si cartofii, taiati cuburi. Se acopera cu 3 litri de apa si se lasa pana ce toate legumele s-au inmuiat. Se strecoara supa, pastrandu-se zeama. Legumele., usturoiul, frunzele de telina, mararul si putina zeama se pun intr-un blender si se mixeaza pana se transforma in piure fin. Se toarna inapoi in oala si se adauga zema, pana ce supa ajunge la consistenta dorita.
- Supa de dovlecei se sareaza si pipereaza dupa gust. Se serveste calduta, cu cateva crutoane aurii si crocante.
mi-ai dat o idee grozava cu crutoanele la o supa de legume
RăspundețiȘtergereSa stii ca sunt tare bune. Sper sa-ti placa :)
ȘtergereDaca ma intrebai pe mine-ti spuneam cat de delicioasa este iar in locul cartofului sa amesteci cu crema de lapte de cocos;o bunatate!!
RăspundețiȘtergereAsa e. Si mie imi place cu lapte de cocos :)
ȘtergereBrandusa, o s-o incerc cu mare drag! Eu o fac asemanator, doar ca folosesc busuioc sa o aromatizez. Combinatia e fantastica, o transforma din ceva banal intr-o finite culinara...
RăspundețiȘtergeream vrut sa o incerc si eu cu busuioc, dar aroma lui nu le place prea tare baietilor mei.
ȘtergereRecunosc ca nu am mancat niciodata!! Tare bine arata!!
RăspundețiȘtergereCrezi ca merge sa aplic aceasi reteta dar in loc de dovlecei sa bag ciuperci?
RăspundețiȘtergereO minunatie supa asta a ta, crema !
RăspundețiȘtergereDar...eu nu-i pot lamurii pe ai mei sa manance supele crema...nicicum.
Asa ca eu i fac ciorba cu lapte prins....
Duminica faina sa ai, te tzuc !
Nu as refuza o portie.. doua.. :)
RăspundețiȘtergerePup
Ador supele crema!!
RăspundețiȘtergerearata bn
RăspundețiȘtergerechiar daca nu prea am mancat la viata mea supe crema, dar aceasta imi face cu ochiul si cred ca o pun pe mama sa imi faca :))
Chiar te rog s-o incerci. Si sa-mi spui cum ti-a placut. Noi suntem fani supe creme :)
Ștergere