Recunosc, imi place sa experimentez, Dar tarta asta a iesit vegana dintr-o intamplare. Cumva destinul a vrut sa vada cum ma descurc eu sa fac o tarta gustoasa fara unt si fara oua. Si uite ca am reusit! La coaja de tarta am folosit ulei de floarea soarelui in loc de unt. Coca s-a intins destul de bine si nu s-a lasat la copt. Textura finala nu a fost extraordinar de frageda, dar nici tare n-a fost.
In tarta nu am pus nici un fel de crema, ci am facut din rubarba un gem cu care am umplut-o. Per total experimentul intamplator a dat rezultate foarte bune. Eu zic sa incercati si varianta asta de tarta, pentru ca n-o sa regretati
Tarta vegana cu rubarba si capsuni
Ingrediente:
- 200 g faina
- 100 ml ulei
- 5-8 linguri apa rece
- 800 g rubarba
- 200 g capsuni
- 300 g zahar
- Curata tulpinile de rubarba de frunze si taie-le bucati mici. Pastreaza partile subtiri si mai rosii ca sa ornezi tarta cu ele.
- Pune rubarba in cratita de dulceata, amestec-o cu 200 g zahar si las-o la foc mic pana ce se inmoaie si se transforma in gem. Gusta gemul si potriveste de zahar. Lasa la racit.
- Coaja de tarta vegana se face astfel: faina se amesteca cu uleiul. Se adauga apa pana ce coca se leaga. Pune coca in folie de plastic si raceste-o in frigider pentru 2 ore sau in congelator pentru 1/2 ora.
- Intinde coca in tava de tarta. Inteapa fundul cu o furculita din loc in loc. Pune deasupra o bucata de hartie de copt si deasupra ei un rand gros de fasole boabe. Coace asa (in orb) tarta in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 15 minute.
- Taie rubarba ramasa in bastonase subtiri. Taie capsunile in felii.
- Scoate tarta din cuptor si indeparteaza hartia de copt si fasolea. Umple tarta cu gemul de rubarba. Deasupra orneaza cu fasii de rubarba si felii de capsuni. Presara deasupra restul de zahar. Coace tarta inca 15 minute la 180 C.
- Scoate tarta si las-o la racit.
Senzationala culoarea!
RăspundețiȘtergere:) si mie imi place
ȘtergereAm sa o fac ca am niste rubarba de la cineva si chiar nu aveam ce sa fac cu ea :-). Acum am! mersi pentru reteta!
RăspundețiȘtergerevaaaai, daca ai sti ce bunatati se fac din rubarba! eu caut si nu gasesc :)
ȘtergereStiu ca in Romania lumea nu pre foloseste/planteaza rubarba! Aici e pe toate drumurile, chiar am gasit si la garden center. Din intamplare ne-a dat vecinul de langa noi vreo 4 tije, le-am curatat si le-am fiert cu zahar. Acum mi-am luat si capsuni, voi face azi! ;-)
ȘtergereChiar nu inteleg de ce o numiti tarta vegana ... din moment ce exista procesare termica le cuptor si pe foc la aragaz..?
RăspundețiȘtergereDraga anonimule, cred ca TU nu stii diferenta intre vegan si RAW vegan.
ȘtergereSustin intru totul ce zice Brandusa, referinta ta draga Anonim este la raw vegan, adicatelea alimente care nu se trateaza termic in schimb cele vegane se pot gati.
ȘtergereChiar m-am gandit la raw vegan...si asa este tarta este vegan si nu raw vegan. Multumesc pentru clarificari.
ȘtergereFoarte frumos ai aranjat rubarba si capsunile, iar combinatia, pentru mine cel putin, este extraordinara!
RăspundețiȘtergereTe pup!
multumesc, multumeswc :) hugs
Ștergerece bine arata!yammy!
RăspundețiȘtergere:) mersic
ȘtergereCe faina e. As vrea sa gust si eu ca nu stiu cum e rubatba la gust.Pup!
RăspundețiȘtergererubarba e putin acrisoara. nu are o aroma deosebita, dar e tare buna :)
ȘtergereCe frumos le-ai asezat.. ca pe niste soldatei!! De cele mai multe ori improvizatiile ies delicioase..
RăspundețiȘtergerePup