Ce va spuneam acum cateva zile? Iar o reteta cu capsuni! De data asta o tarta clasica. Cu fructe si crema de vanilie.
Pentru simplitate si ca sa fiu sigura ca nu se taie crema, am pus in ea si putin amidon de porumb. Spre deosebire de faina, amidonul nu face cocoloase, asa ca aceasta crema e fina si matasoasa.
Daca nu aveti capsuni, puteti folosi orice alt fruct moale, chiar si fructe din compot (pe care le-ati scurs bine de sirop).
Iata reteta:
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Ingrediente:
pentru coja de tarta
- 150 g unt rece, taiat cubulete
- 300 g faina
- 2-3 linguri de apa rece
- 500 ml lapte
- 125 g zahar
- 5 galbenusuri
- 30 g amidon de porumb
- 30 g unt
- 1 pastaie de vanilie
- 250 g capsuni
Mod de pregatire
- Coaja de tarta: Amesteca untul cu faina, apoi adauga apa si amesteca putin pana ce se incorporeaza si se formeaza coca. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru o ora.
- Taie pastaia de vanilie pe lung. Razuieste semintele. Pastreaza si pastaia.
- Crema: dizolva jumatate din zahar impreuna cu pastaia de vanilie in lapte, pe foc. Pune galbenusurile intr-un castron metalic sau din portelan si amesteca-le cu un tel. Adauga restul de zahar si amidonul. Bate cu telul, pana cand amestecul e omogenizat bine. Toarna laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand incontinuu cu telul pentru ca sa nu se branzeasca crema.
- Pune crema inapoi in cratita si pune-o pe foc mic, amestecand constant. Cand crema a fiert cam un minut si s-a intarit, se ia de pe foc si se adauga untul si semintele de vanilie. Se omogenizeaza bine. Crema se lasa la racit si, ca sa nu prinda pojghita, se acopera chiar deasupra ei cu folie de plastic.
- Incalzeste cuptorul la 180 C. Pentru coaja de tarta, scoate coca din frigider si intinde-o la dimensiunea tavii. Intinde coca in tava, si coace 10 minute la 180 C in orb (acoper-o cu hartie de copt, toarna deasupra boabe de fasole si pune-o la copt). Scoate hartia de copt si fasolea si coace inca 15 minute, pana se aureste putin. Raceste coaja de tarta.
- Toarna crema de vanilie in coaja de tarta si orneaza cu felii de zmeura.
- Lasa tarta la racit cateva ore inainte de a o taia.
Tare faina e , arata atat de rustic si apetisant.
RăspundețiȘtergerenu trebuia sa fie rustica, dar asta e! :))) Mersic
ȘtergereExact pe gustul meu! <3
RăspundețiȘtergeresi al meu ;)
ȘtergereImi place enorm tarta asta cu crema de vanilie si capsuni. O mare bunatate! Pup!
RăspundețiȘtergerepup inapoi :)
ȘtergereCu asa un deliciu m-as rafata oricand!Arata minunat!Pupici! <3
RăspundețiȘtergeremultumesc, Flory :)
ȘtergereO tarta pe gustul meu!!!
RăspundețiȘtergereEste tarta mea preferata .
RăspundețiȘtergereIar a ta .......arata intr-un mare fel, bravo !
Te imbratisez si te tzuc cu drag !
LOOKS DELICIOUS!
RăspundețiȘtergerethanks and welcome :)
Ștergere