Cu toate ca inghetata e desertul meu preferat, pana acum n-am facut niciodata sorbet. Ma gandeam ca o inghetata care n-are smanatana sau oua n-are cum sa fie buna.
Ce tare m-am inselat! Acest desert racoritor e dulce si aromat, foarte bun in zilele toride de vara. Albusul de ou care se adauga ii da o consistenta aerata, fara ace mari de gheata. Sorbetul e bun daca e facut din fructe coapte bine, zemoase si aromate. Asa cum au fost capsunile mele :)
Sorbet de capsuni
Ingrediente:
- 500 g capsuni spalate si curatate de codite
- 300 ml apa
- 150 g zahar
- 1 albus de ou, batut
- apa si zaharul se fierb la foc mic pana ce zaharul se dizolva. Siropul se lasa la racit, apoi se raceste bine in frigider.
- capsunile se paseaza bine intr-un blender, apoi se trec printr-o sita fina.
- siropul de zahar se amesteca cu sucul de capsuni. Se adauga albusul de ou batut bine si se incorporeaza usor, cu o paleta.
- In continuare amestecul se pune intr-o cutie in congelator, sau in masina de ingheteta (cel mai bine) pentru 30 de minute. Daca dupa acet timp sorbetul nu e inghetat bine, se pune in congelator.
ce idee buna mi-ai dat! sigur voi face si eu, multumesc pt. reteta!
RăspundețiȘtergerema bucur ca ti-am fost de ajutor
ȘtergereSa vina căldurile ca nu ne mai pasa acum :)
RăspundețiȘtergere