Pagini

14 ian. 2013

Pricomigdale din albusuri / Cookies with egg whites and almonds






Pricomigdalele astea sunt cei mai usori biscuiti pe care i-a putut inventa cineva. Usor si de facut, si de mancat. Si daca va spun ca la ei se foloseste doar albusul (ala care va ramane si nu stiti ce sa faceti cu el), atunci sunt sigura ca data viitoare cand faceti o inghetata sau o crema o sa va aduceti aminte de reteta asta.
In multe retete am vazut ca se foloseste albusul batut spuma ca la bezea. Eu va spun ca nu e nevoie. Am facut pricomigdale si cu albusul batut bine si cu albusul batut doar putin. Si mie imi plac mai mult dupa metoda a doua. In plus, nici nu trebuie sa va mai stresati ca se lasa bezeaua. Ia sa vedem noi cum se fac pricomigdalele astea:



Pricomigdale din albusuri

Ingrediente
  • 3 albusuri
  • 200 g migdale macinate fin
  • 2-3 linguri cu faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita esenta naturala de vanilie

Mod de pregatire:
  • Se incalzeste cuptorul la 200 C (tare). Se pune hartie de copt in tava.
  • Se mixeaza toate ingredientele cam 2-3 minute, pana ce  se amesteca bine si se umfla putin.
  • Cu lingurita se pun bilute de coca in tava, lasand putin loc liber intre ele pentru ca se vor lasa putin. 
  • Pricomigdalele se coc 8-10 minute la foc mare (190 C), cu grija sa nu se arda.
  • Se lasa sa se raceasca pe hartie. Cand sunt reci se lipesc doua cate doua cu crema de ciocolata. Sau se mananca simple. 

24 de comentarii:

  1. Gand la gand! :) Si eu fac saptamana asta ca am albusuri ramase.
    O sa incerc reteta ta ca sa mai schimb. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Diana, la cati cozonaci s-au facut de sarbatori, sigur se gasesc cateva albusuri pe acolo :)

      Ștergere
  2. Sigur sint mai delicioase decit cele cumparate, iar cu ciocolata lipite, sa tot maninci... Servesc si eu doua si fug... Pupici si o saptamina minunata sa ai !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, si saptamana ta sa fie... asa cum ti-o doresti :)

      Ștergere
  3. Mmmm ce bune..Vreau si eu sa pap cateva!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce m-ai nimerit cu reteta asta!!! Vineri fac ciorba de burta, acum stiu ce voi face cu albusurile ramase, abia astept! Spune-mi te rog cu aproximatie cate ti-au iesit , voi avea mai multi musafiri si as vrea sa fie macar 2-3 pt fiecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vio, cam 25-30, in functie de cat de mari ii faci

      Ștergere
    2. I-am executat, sunt buuuuuni tare iar cu crema de ciocolata sunt periculos de buni! Si ce rapid si usor se fac! Sa vedem maine ce efect au asupra musafirilor.

      Ștergere
  5. Chiar asa simplu se fac? Recunosc ca n-am facut pana acum si nici nu m-am gandit sa fac :) Dar combinatia imi place grozav...si ma gandesc ca se topesc in gura de bune ce sunt, o sa fur reteta, multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  6. vai de mine deja imi fileaza lampa.bune rau.ms.popLa multi ani <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Usori si fini! Imi plac mult... si cu ciocolata si far. Poate un pic mai mult aia cu ciocolata :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar imi trebuia o sursa de inspiratie pt ceva bun la folosirea albusurilor. Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga mea,
    Pricomigdalele imi aduc aminte de copilarie, de una dintre cofetariile din centru (Timisoara) unde de fiecare data cand intram nu plecam fara o punga de hartie plina cu pricomigdale...
    De cand am facut macarons care pentru mine sunt ruda "rafinata" a pricomigdalelor mi-am tot propus sa caut o reteta sa le fac si eu, dar din lipsa de timp am tot amanat, asa ca reteta ta a picat la tanc!
    Ieri am gasit putin timp (mai mult pentru asezat in tava ca restul a facut la viteza mare mixerul singur) si am copt vreo trei tavi de pricomigdale pe care le-am savurat goale asa cum le mancam pe vremuri!
    Multumesc mult, daca nu te superi o sa preiau reteta cu link-ul de rigoare dar cred ca voi incerca sa folosesc nuci in loc de migdale asa cum imi aminteste gustul copilariei,
    Cu drag,Daiana

    RăspundețiȘtergere
  10. salvez reteta sa-i prepar si sotului, daca inlocuiesc migdalele cu nuci vor fi la fel de bune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu cred ca vor fi bune si cu nuci. multa lume asa le face

      Ștergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.