Pagini

16 ian. 2013

Curry indian de cartofi cu ou / Potatoes curry with hard boiled eggs






V-ati gandit vreodata cum ar fi sa vizitati India? Sa va plimbati inconjurati de lumea aia zgomotoasa, de femei in sari-uri colorate, dar mai ales de arome misterioase si inca necunoscute? Eu ma visez calatorind pe acolo si din tot ce imi inchipui ca pot vedea si auzi, cel mai mult ma incanta mancarea. Asta pentru ca de vreo doi ani am facut o adevarata pasiune pentru mancarea indiana, pentru aromele deosebite care o insotesc. Recunosc ca inca nu ma impac cu iuteala (mai ales la restaurantele cu specific), dar cand imi gatesc acasa incerc sa domolesc putin aceasta latura a bucatariei indiene.
Pentru azi am pregatit o mancare vegetariana, un curry indian de cartofi. Ideea de baza a venit de la Andra, cea care scrie pe blogul " Menta & rozmarin", si care e luna aceasta gazda proiectului "Dulce Romanie"
Propunerile ei au fost cartoful si marul, dar nu alea cumparate de la hypermarket, ci acele produse autohtone luate direct din piata, de la tarani. Si cum Andra tocmai s-a intors dintr-o mega vacanta in India, reteta parca s-a scris de la sine :)



Curry de cartofi cu ou fiert

Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 4-6 cartofi (in functie de marime)
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 4 rosii taiate felii (sau 1 cutie conserva rosii)
  • 4 frunze de curry uscate
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 2 lingurite usturoi ras
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita seminte de nigella
  • 4 linguri ulei de porumb
  • 1-3 ardei iuti uscati (dupa gust)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • sare dupa gust
  • 3 oua fierte tare
  • frunze de patrunjel, tocate

Cum se face:
  • Cartofii se curata si se taie cuburi cat de cat egale.
  • Intr-un wok (sau o cratita cu fundul gros) incalzeste uleiul si aureste ceapa, frunzele de curry, semintele de nigella si ardeii uscati, la foc mare pentru 40 de secunde.
  • Adauga rosiile si gateste cam 2 minute la foc mic.
  • Adauga ghimbirul, usturoiul, coriandrul si sare dupa gust. Amesteca bine si gateste 1-2 minute. Adauga cartofii si lasa-i pana se inmoaie (cam 5-7 minute) 
  • Pune zeama de lamaie si patrunjelul. Amesteca.
  • Curryul de cartofi se serveste cu felii de oua.

9 comentarii:

  1. Cred ca e super delicios si daca e si super condimentat e si mai pe gustul nostru.Am bagat la catastif reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ajungi inaintea mea in India, te-as ruga sa-mi aduci un sari, ca-mi plac de mor!! Dar pana atunci ma servesc o o portie, ca sa intru in spiritul indian :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu cat mai iute cu atat mai buna pentru mine :).
    Nu prea ma intersectez prea des cu mancarea indiana dar asta de aici de la tine super

    RăspundețiȘtergere
  4. La cat pare de aromata o sa ajunga cu siguranta si pe masa mea! Abia astept weekendul sa o pot incerca. Multumesc de idee :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Brandusa,
    iti multumesc pentru reteta, este cu siguranta si pe sufletul meu!
    Eu iti doresc din tot sufletul sa ajungi in India, cu atat mai mult cu cat e clar ca mancarea indiana e pe gustul tau - va fi raiul pe pamant pentru tine acolo! :)
    Te imbratisez cu drag si te astept maine la parada :)

    RăspundețiȘtergere
  6. O sumedenie de condimente, exact ce trebuie pentru o reteta indiana reusita. Felicitari pentru reteta, mi-ai facut pofta :)

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.