Ce am facut azi se inscrie tare bine in ciclul "Reteta in 30 de minute". Adica numai buna pentru un pranz rapid intr-o zi de weekend. Ca doar sunt atea alte carti de citit sau seriale de urmarit, parca azi nu ai chef de stat in bucatarie. Ciorba asta de burta o fi ea falsa la cum arata, dar gustul e ala adevarat, pe bune. In loc de burta de vita
Ciorba de burta falsa
Ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2-3 morcovi
- 2-3 cepe
- 1 bucata telina
- 1 radacina de patrunjel
- 4 catei de usturoi
- 200 g smantana grasa
- 2 galbenusuri
- 2 gogosari acri
- 50 ml ulei de masline
- sare, otet, ardei iuti dupa gust
Cum se face:
- Ciupercile se spala putin si se folsesc numai palariile, care se taie fasii subtiri.
- Usturoiul se preseaza,
- Din celelalte legume se pastreaza un morcov si o ceapa. Restul se taie in bucati mari si se fierb in 5 litri de apa.
- Ceapa pastrata se taie mic. Morcovul se da prin razatoarea mica.
- Uleiul de masline se incalzese si in el se soteaza ceapa la foc mic, pana ce se inmoaie. Se adauga morcovul ras si se soteaza si acesta. Se adauga in supa care a fiert cam 20 de minute. Se adauga ciupercile taiate si se fierb toate inca 10 minute. Se scot bucatile mari de legume si se ia oala de pe foc sa se opreasaca din fiert si sa se raceasca putin.
- In acest timp se amesteca bine galbenusurile cu smantana. Se adauga cate putin din ciorba fierbinte, amestecand incontinuu, in asa fel incat ouale nu devin omleta :) Se pune amestecul la loc in oala de ciorba si se amesteca. Se adauga usturoiul si se sareaza dupa gust.
- Ciorba se acreste cu otet la servire. Se serveste cu ardei iuti, extra smantana si mujdei
De ce toate ciorbele mele preferate trebuie sa contina smantana si oua?! Of.
RăspundețiȘtergere:)))) nasol. Te-ai lasat si de oua?
RăspundețiȘtergeresuper idee cu pleurotus! o sa fac si eu!
RăspundețiȘtergerea fost bunuta, sa stii :)
ȘtergereFoarte buna ciorbita,am vazut-o si la Sidy!!
RăspundețiȘtergerePup si LA MULTI ANI!!
Am vazut si eu ca e destul de populara, mai ales in randul nostru, al astora care nu inghit burta :))
ȘtergereLa multi ani si sanatate Lulu!
M-ai convins sa fac aceasta ciorba si eu. Despre burta de vita am aceeasi parere ca si tine, deci, nu-mi ramane decat sa fac ciorba cu pleurotus.
RăspundețiȘtergereAh, stiam eu ca mai e cineva care gandeste ca mine :)))
ȘtergereEsti o scumpa,asa ziceam si eu cu ani in urma,dar acum sun fan ciorba de burta,este burta gata spalata,curatata,doar sa o pui la fiert.
RăspundețiȘtergereOricum,imi place si ideea asta cu pleutorius caci sunt si fan ciuperci,alta leguma care cu ani in urma nu eram prietena,imi place ideea ca se gateste repede fata de burta,o pun in practica cat de curand.
Un an nou cu sanatate si multe realizari!
Mihaela, bine ai venit! Eu sunt mai prietena cu legumele decat cu partile comestibile ale animalelor :))) Adica stiu ca burta e deja spalata, dar numai cand o vad si mi se intoarce stomacul pe partea cealalata. Nici organe nu mananc. Doar limba o pregatesc (pentru familie, ca eu nu mananc asa ceva), dar si pe aia trebuie s-o curete sotul mai intai :D
RăspundețiȘtergereUn an frumos si cu sanatate sa ai si tu.
Eu personal, nu suport ciorba de burta :) Ciorba mea preferata este ciorba de vacuta !!! Daca vrei haide sa facem un sondaj la care sa se raspunda. Ciorba de vacuta contra ciorba de burta ! Sa vedem care ce pofteste :) Va doresc un an 2013 plin de realizari si de lucruri pozitive dragii mei prieteni online !
RăspundețiȘtergereSi mie tot aia de vacuta imi place. Dar cred ca barbatii vor prefera ciorba de burta. ;)
ȘtergereAm facut si eu odata si tare buna a fost!! Pup
RăspundețiȘtergerePup si eu, Simona.
Ștergere