Pagini

23 ian. 2013

Chipsuri de morcov si pastarnac / Carrots and parsnips chips





Pentru azi iar v-am adus legume. Nu, n-am devenit vegetariana, dar iarna asta ciudata ma indeamna sa mananc mai mult vegetale. Si dupa pofta de piersici, m-a apucat aia de legume :D. Bine, ma puteti intreba, dar tu mai fata n-ai auzit de rosii, castraveti, ardei...? Ne pui sa mancam radacinoase? Pai ... cam da! In loc sa mancati legume din plastic, care la vremea asta cine stie de unde vin, pe unde au fost depozitate si cu ce chimicale au fost tratate pe langa faptul ca n-au nici un gust, mai bine niste legume din astea de sezon din piata. Parerea mea ;)
Chipsurile astea de morcovi si pastarnac sunt asa de bune ca le puteti manca simple.  Dar eu le-am incercat si intr-o supa clara. Adica faceti supa (de ce vreti voi) si nu-i puneti inauntru nici un carbohidrat de genul: paste, orez, galusti. Asa clara cum e o puneti in farfurii si deasupra aruncati o mana buna de chipsuri. Asa o bunatate n-am mai mancat de mult!

Secretul ca sa va iasa niste chipsuri crocante e sa taiati fasiile de legume foarte subtiri. Pentru asta fie folositi o mandolina care din pacate e extrem de scumpa, fie un peeler. Adica aparatul ala cu care curatati coaja de la morcovi. Tot cu el faceti si chipsurile ;)  Aaaa si sa nu uit. Cand puneti fasiile de legume in tava, nu le aglomerati una peste alta. Rasfirati-le in strat cat mai subtire.
Enjoy :)



Chipsuri de morcov si pastarnac

Ingrediente
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat (sau ce arome va plac)
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare:
  • Cu ajutorul unui peeler se taie fasii cat mai subtiri de morcov si pastarnac. Acestea se pun intr-un castron.
  • Se toarna deasupra uleiul, toate ierburile, sare, piper. Se amesteca bine cu mana sa se agite bine aromele :)
  • Fasiile de legume se pun in tava de aragaz, pe o foaie de copt. Se rasfira bine, in strat cat mai subtire ca sa se auresca uniform
  • Se coc in cuptorul incalzit, cam 15 -20 de minute la foc mare (200 C)



5 comentarii:

  1. super delicioase :*
    imi fac si eu, dar varianta dulce, mar cu morcovi :)
    te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Faina ideea! O trecem la "de tinut minte"!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm, ce bune trebuie sa fie! N-am facut cipsuri, dar am facut gratinate radacinoasele pentru ca imi plac. Voi face neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm, cu sigurantã le voi pregãti...sper cu legume de la piatã...

    RăspundețiȘtergere
  5. Super idee! Nici eu nu consum rosii si ardei iarna...pe langa faptul ca nu au niciun gust, cine stie cu ce minuni au fost tratate.

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.