Pagini

12 sept. 2012

Chec cu coniac (Brandy cake)





Acesta e cel de-al doilea dulce pe care l-am pregatit la sesiunea de cooking organizata de Electrolux la Kika. Este un chec care se face extrem de usor, dar care are o aroma deosebita datorata coniacului. Va sfatuiesc sa folositi un coniac de buna calitate, poate pe acela pe care il tineti ascuns in dulap pentru cazuri de depresie extrema :P, pentru ca el e cheia acestui desert. Puteti sa ungeti checul asta cu orice vreti: de la ciocolata topita la gem de caise, sau chiar dulceata de rosii :P

Dupa cum va spuneam si la reteta anterioara, cand am facut fotografiile nu ma gandeam ca o sa le postez pe blog. Asa ca sa nu tineti seama de calitate lor. Incercati checul acesta cu toata increderea, pentru ca este foarte fin si aromat.



Chec cu coniac

Ingrediente pentru o tava de chec

        
      Cum se face:
      • Bate bine albusurile, cu un praf de sare
      • Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.
      • Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,
      • Adauga coniacul si zaharul vanilat. Amesteca.
      • Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.
      • Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. Pune coca intr-o tava lunga de chec, pe care ai uns-o cu unt.
      • Coace 20- 25 minute la 180 C (in cuptorul incalzit).

      4 comentarii:

      1. Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit
        my comment didn't show up. Grrrr... well I'm not writing all that over again.
        Anyway, just wanted to say wonderful blog!
        Here is my homepage http://www.european-musicstore.de

        RăspundețiȘtergere
        Răspunsuri
        1. Thanks for the appreciation.
          Blogspot considers spam any anonymous comment with a site address in it. Me too :)
          That is why it didn't appear. Next time, please don't include the address anymore, because I will not allow your comment.

          Ștergere

      Pareri, sfaturi,comentarii?
      Please, don't be shy. Leave a comment.

      Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.