Pagini

16 iul. 2012

Panciollo






Parca vad cum, dupa ce o sa cititi ingredientele o sa va ganditi si unii anonimi o sa si scrie : ce-a apucat-o pe Brandusa sa posteze reteta asta numai buna de facut iarna, taman acum in miezul verii? Acum cand e plin de fructe proaspete ea foloseste tot felul de alune si fructe uscate? Va rog sa ma intelegeti, de vreo cateva luni, de cand am aflat-o, tot incerc sa fac reteta aceasta, dar n-a fost sa fie! Trebuia sa fie acum, nu mai putem astepta! Reteta de panciollo am aflat-o de la colega mea Nicoleta si are un mare avantaj: are putina miere si nu zahar, aproape deloc faina si nici un ou. E un dulce aproape raw, care poate sta destul de mult si bine intr-o cutie cu capac, asta daca n-o sa rontaiti din el zilnic la film sau in fata calculatorului. Aveti mare grija, ca rapid devine addictive.



Ingrediente pentru o tava de app. 30 cm x 30 cm:
  • 200 g migdale
  • 200 g alune de padure
  • 200 g fistic
  • 150 g caise uscate
  • 100 g stafide negre
  • 100 g merisor
  • 100 g curmale
  • 200 g smochine
  • 150 g miere
  • 3 linguri faina
Cum se face:
  • In tava se pune hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 160 C.
  • Migdalele, alunele si fisticul se macina mare.
  • Caisele, stafidele, merisorul, curmalele si smochinele se toaca marunt.
  • Se amesteca toate ingredientele cu mana sau intr-un robot de bucatarie, pana ce se omogenizeaza bine si devin ca o coca. Aceasta se intinde prin apasare cu mana, in tava.
  • Se coace 60 de minute, la temperatura foarte mica (130 C).
  • Se taie cat e calduta.

18 comentarii:

  1. :) Eu zic ca e un dulce potrivit pentru orice anotimp, si e o varianta mai mult decatr santoasa. Deci LIKE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine zice, ii dam nana la fundu gol ;) Eu una nu-mi menajez cuptorul vara, dimpotriva ;) Am super timp la dispozitie ca piciul e la bunici, si atunci pot sa gatesc cand vreau si ce vreau ;) Asa ca sa-i dam bice mai departe! Imi place maxim dulcegaria asta, am si eu una pe stilul asta din Ultimate Chocolate, dar n-am postat-o inca, am tinut-o pentru mine ;) Super buna! pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-i cu moda asta cu scrisul numelor ingredientelor langa imaginea lor? Toata lumea le stie :P

    Eu fac genul asta de batoane cu mai multe curmale (au mult zahar natural) si putin ulei de cocos. Sunt perfecte pentru micul dejun in loc de un castron cu cereale :)

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar daca e cald, arata excelent! salvez si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iarna, vara.. a-si tine macar vreo trei - patru bucatele din astea la indemana :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doua- trei merge, dar vezi sa nu ai cutia prin preajma, ca nici nu stii cand se termina ;)

      Ștergere
  6. Imi place reteta asta, oare pot adauga si alte ingrediente? pentru ca imi place foarte mult susanul :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se poate pune si susan in mod sigur. adauga-l in compozitie si n-o sa ai nici o problema.

      Ștergere
  7. Si mie imi place reteta asta. Ce conteaza ca e vara? Un baton din asta te poate salva si iti poate da doza de energie intr-o dimineata mult prea matinala, nu?
    Bogdan, moda, nemoda, mie mi se pare fain o fotografie prelucrata astfel.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun si sanatos in orice anotimp!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunate. Credeam ca trebuie miere sa se lege compozitia. Si eu dau LIKE !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ups:( Ai trecut mierea..... mi-a scapat... scuze.

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.