Parca vad cum, dupa ce o sa cititi ingredientele o sa va ganditi
si unii anonimi o sa si scrie : ce-a apucat-o pe Brandusa sa posteze reteta asta numai buna de facut iarna, taman acum in miezul verii? Acum cand e plin de fructe proaspete ea foloseste tot felul de alune si fructe uscate? Va rog sa ma intelegeti, de vreo cateva luni, de cand am aflat-o, tot incerc sa fac reteta aceasta, dar n-a fost sa fie! Trebuia sa fie acum, nu mai putem astepta! Reteta de panciollo am aflat-o de la colega mea Nicoleta si are un mare avantaj: are putina miere si nu zahar, aproape deloc faina si nici un ou. E un dulce aproape raw, care poate sta destul de mult si bine intr-o cutie cu capac, asta daca n-o sa rontaiti din el zilnic la film sau in fata calculatorului. Aveti mare grija, ca rapid devine addictive.
Ingrediente pentru o tava de app. 30 cm x 30 cm:
- 200 g migdale
- 200 g alune de padure
- 200 g fistic
- 150 g caise uscate
- 100 g stafide negre
- 100 g merisor
- 100 g curmale
- 200 g smochine
- 150 g miere
- 3 linguri faina
Cum se face:
- In tava se pune hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 160 C.
- Migdalele, alunele si fisticul se macina mare.
- Caisele, stafidele, merisorul, curmalele si smochinele se toaca marunt.
- Se amesteca toate ingredientele cu mana sau intr-un robot de bucatarie, pana ce se omogenizeaza bine si devin ca o coca. Aceasta se intinde prin apasare cu mana, in tava.
- Se coace 60 de minute, la temperatura foarte mica (130 C).
- Se taie cat e calduta.
:) Eu zic ca e un dulce potrivit pentru orice anotimp, si e o varianta mai mult decatr santoasa. Deci LIKE!
RăspundețiȘtergeremultumesc, Poliana. Si eu zic la fel :)
ȘtergereCine zice, ii dam nana la fundu gol ;) Eu una nu-mi menajez cuptorul vara, dimpotriva ;) Am super timp la dispozitie ca piciul e la bunici, si atunci pot sa gatesc cand vreau si ce vreau ;) Asa ca sa-i dam bice mai departe! Imi place maxim dulcegaria asta, am si eu una pe stilul asta din Ultimate Chocolate, dar n-am postat-o inca, am tinut-o pentru mine ;) Super buna! pup cu drag!
RăspundețiȘtergerebuey, la fundu gol nu e bine... :)))))))))))))))
ȘtergereCe-i cu moda asta cu scrisul numelor ingredientelor langa imaginea lor? Toata lumea le stie :P
RăspundețiȘtergereEu fac genul asta de batoane cu mai multe curmale (au mult zahar natural) si putin ulei de cocos. Sunt perfecte pentru micul dejun in loc de un castron cu cereale :)
ma plictiseam si am zis sa ma joc putin :P
Ștergerechiar daca e cald, arata excelent! salvez si eu reteta!
RăspundețiȘtergeremultumesc, Adnia :)
ȘtergereIarna, vara.. a-si tine macar vreo trei - patru bucatele din astea la indemana :)
RăspundețiȘtergeredoua- trei merge, dar vezi sa nu ai cutia prin preajma, ca nici nu stii cand se termina ;)
ȘtergereImi place reteta asta, oare pot adauga si alte ingrediente? pentru ca imi place foarte mult susanul :D
RăspundețiȘtergerese poate pune si susan in mod sigur. adauga-l in compozitie si n-o sa ai nici o problema.
ȘtergereSi mie imi place reteta asta. Ce conteaza ca e vara? Un baton din asta te poate salva si iti poate da doza de energie intr-o dimineata mult prea matinala, nu?
RăspundețiȘtergereBogdan, moda, nemoda, mie mi se pare fain o fotografie prelucrata astfel.
mare dreptate ai! astea da batoane energizante. :)
ȘtergereBun si sanatos in orice anotimp!!
RăspundețiȘtergereasa e, Simona :)
ȘtergereMinunate. Credeam ca trebuie miere sa se lege compozitia. Si eu dau LIKE !
RăspundețiȘtergereUps:( Ai trecut mierea..... mi-a scapat... scuze.
RăspundețiȘtergere