Voi ce mai mancati la micul dejun? Acum ca sunt in vacanta si ma trezesc putin mai
Ingrediente:
- 300 g ciocolata amaruie, taiata grosier
- 120 g faina
- 45 g cacao
- 50 g zahar
- 1 praf de sare
- 100 g unt
- 2 oua, la temperatura camerei
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g alune de padure taiate grosier
- 50 g fistic, taiat grosier
- Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune hartie de copt in tava de aragaz.
- Amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Cerne-le de 2 ori.
- Topeste untul la baia de aburi, apoi pune ciocolata inauntru si las-o cateva minute sa se topeasca. Amesteca bine cu telul sub forma de para, pana ce se omogenizeza bine. Lasa la racit.
- Amesteca bine ouale, zaharul si sarea. Amesteca inauntru ciocolata racita la temperatura degetului. Amesteca faina inauntru, apoi alunele si fisticul.
- Cu ajutorul unei lingurite pune gramajoare de coca pe tava si preseaza-le cu degetele, dandu-le o forma circulara.
- Coace biscuitii 15 minute ca sa fie crocanti sau 10 minute ca sa fie mai moi.
- Scoate biscuitii pe un gratar si lasa-i sa se raceasca.
Si mie imi place sa rontai biscuiti de casa dimineata...cu lapte, ceai sau capucino :)
RăspundețiȘtergereVacanta placuta in continuare, pupici!
Mersic, Angela. :)
ȘtergereFoarte buni simplu sau langa o limonada acum.Pup!
RăspundețiȘtergerechiar ca as bea o limonada. Buna ideea ta. Fug sa pregatesc un ;)
Ștergeresuna si arata apetisant, dar nu apare zahar la ingrediente,("Amesteca bine ouale, zaharul si sarea") as incerca reteta si sper sa nu mai lipseasca si altceva:D
RăspundețiȘtergereGata, am pus si zaharul. Multumesc pt atentionare. Altceva nu mai lipseste, poti face reteta :)
ȘtergereSi data viitoare poate te si semnezi, ca sa stiu si eu cu cine stau de vorba ;)
Buna, sunt Ioana si am incercat reteta:) Pot spune ca reteta se inscrie la: simplu si eficient(imi pare rau ca nu pot incarca o poza:D) pe cand biscuitii, aici e o problema, sunt impropriu numiti "biscuiti", deliciu de ciocolata sau moft ciocolatos ar fi mai potrivit;) P.S. serviti cu inghetata se transforma, datorita texturii lor, in cel mai bun ice cream sandvich pe care l-a mancat cineva. Excelenti!
ȘtergereBine te-am gasit, Ioana. Ti-a placut, ce ma bucur! Cu inghetata n-am incercat, dar nu-i timpul pierdut :) mmmmm niste inghetata de vanilie, sau zmeura ... imi ploua in gura
ȘtergereFaini biscuiti , vreu si eu vreo 2 la cafea
RăspundețiȘtergereFaini, Dorina. Te rog sa te servesti. Hai ca dau eu si cafeaua :)
ȘtergereNoi tot biscuiti facem, sau cite o tarta ceva..., sintem anticereale, o singura data am cumparat, dadusem pe o punga vreo 4-5 euro, deh... erau asa mai de calitate si au sfirsit... direct in cosul cu gunoi, nici unul din membrii familiei nu a vrut, si am jurat ca pentru micul dejun, pregatesc mereu cite ceva... ca domnisoara din dotare e si anti-biscuiti cumparati, cica sint mai buni cei facuti de mami, cred ca-i place ca-si baga si ea degetele prin aluat... Gata, acum servesc doi biscuiti si plec ca am vorbit suficient...
RăspundețiȘtergerepe fimiu il apuca asa... cateodata dorul de cereale. Dar uita repede :)))
ȘtergereMare dreptate are domnisoara. Buna educatie are ;)
Mmm.. n-am ajuns eu la micul dejun, dar merge la fix ptr o gustarica dulce!
RăspundețiȘtergerePupici
Si la gustarica sunt buni, Simo. Si in loc de cina... cum vrei tu ;)
ȘtergereVaaaaai,ce ciocolatosi deliciosi.Mai sunt si pentru o pofticioasa ca mine?Macar niste bucatele mititele acolo.
RăspundețiȘtergerePup!