M-am trezit ieri dimineata cu asa... o pofta.... de a manca ceva ciocolatos si decadent. Cam asa cum a facut Catalina in prajitura ei cu care m-a innebunit cu ceva vreme in urma. Asta e o negresa cu muulta ciocolata, care e extrem de buna calduta (dar nu prea mult) cu niste inghetata pe deasupra. Sau cu sos de fructe. N-are importanta de care fructe, dar eu zic sa fie asa mai acrisoare sa-i taie din ciocolata :)))
Eu am facut-o in cateva forme individuale, dar la fel de bine se poate coace in tava rotunda (de 24 cm) sau intr-o tava patrata mai mica.
Ingrediente pentru tava de 24 cm:
- 200 g ciocolata neagra buna, taiata bucatele
- 180 g unt gras, taiat cuburi
- 3 oua
- 120- 150 g zahar brun (sau alb daca nu ai din ala brun)
- 80 g faina
- un praf de sare
- 200 g zmeura
- 3 linguri zahar pudra
Cum se face:
- Topeste untul si ciocolata la baia de aburi. Ai grija sa nu intre apa in crema. Amesteca bine cu un tel in forma de para, pana ce se omogenizeaza si nu mai ramane nici o bucata de ciocolata netopita. Pune crema la racit pana cand atinge temperatura degetului.
- In timpul asta incalzeste cuptorul la 180 C
- Bate ouale cu sarea si zaharul cam 10 - 15 minute, la viteza mare. In final zaharul trebuie sa se fi topit.
- Toarna ouale in crema de ciocolata racita si omogenizeaza bine.
- Cerne faina deasupra (cu o strecuratoare mica) si amestec-o si pe ea usor. Ai grija sa insisti la fundul castronului, pentru ca ciocolata are tendinta sa se depuna acolo;)
- Toarna compozitia in forme unse cu unt sau in care ai pus hartie de copt. Coace 20 - 25 de minute la 180 C. Chiar daca ti se pare ca prajitura e prea moale, nu coace mai mult de 25 de minute, pentru ca textura o sa i se schimbe si n-o sa mai fie buna. Lasa prajitura sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa. Prin racire prajitura se mai intareste.
- In timp ce coci prajitura, fa piureul de zmeura. Mixeaza bine fructele cu zaharul. Pune intr-o strecuratoare fina si, amestecand cu o lingura, separa semintele. Pune piureul de zmeura intr-o craticioara si fierbe-l cateva minute la foc mic, ca sa se lege.
- Serveste felii de prajitura cu piure de zmeura.
Sunt convinsa ca-i o grozavie!!! Imi plac formele alea mici ;) sunt asa draguteee..
RăspundețiȘtergereMmm...si eu le ador:)
RăspundețiȘtergereBuna Brandusa!
RăspundețiȘtergereCe tari sunt formele!!!!De unde le-ai luat si cu cat?
Io intreb doar asa ca sa stiu ca oricum pe la noi nu am sanse sa gasesc :-(
Desertul tau zmeuro-ciocolatos e super apetisant,arata de milioane si prezentarea e superba.
Te pup draga mea.Un weekend fain s-avem!
De la decorix. pup
ȘtergereCiocolata si zmeura, ce poate fi mai bun!!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereI simply cannot imagine a better combination than chocolate and raspberries! Gracie!
RăspundețiȘtergereThanks Rosemary for passing by. I am so happy that you liked my cake :)
ȘtergereTrebuie incercata neaparat !! arata tare bine ..mmmm!!
RăspundețiȘtergerePup:*
Super arata !:)
RăspundețiȘtergereMersic fete dragi. Neaparat sa faceti reteta asta, pentru ca e delicioasa. Hugs
RăspundețiȘtergereCombinatia e dementiala !!!! ;)
RăspundețiȘtergerePS.Si mie-mi plac tavitele !!! ;)
Arata prea bine ca sa fie reale...o nebunie dulce! Pup
RăspundețiȘtergereBrownies --- buuun. Brownies cu zmeura --- Awesome!!!!
RăspundețiȘtergereparca e o bijuterie...delicoasa...
RăspundețiȘtergere