Recunosc, chiar daca mie nu-mi place, supa asta de salata verde e foarte raspandita. Am gasit o multitudine de retete, si cred ca fiecare familie o are pe a sa proprie. Eu, recunosc, am facut-o dupa Sanda Marin, pentru ca pana acum n-am mai mancat supa de salata. Se pare ca am nimerit reteta, mama si sotul meu fiind foarte incantati de ea. In reteta originala se foloseste untura si slanina afumata, dar eu n-am putut merge asa de departe cu desfraul. Ulei si sunca afumata a fost maximul de grasimi pe care le-am putut oferi mesenilor :)
Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 fire ceapa verde
- 4 fire usturoi verde
- 6 salate mici (cam 6 maini de frunza de salata)
- 50 g sunca afumata, taiata fasii subtiri
- 4 linguri de ulei
- 2 oua
- sare, piper dupa gust
- otet dupa gust
Mod de pregatire:
- Toaca ceapa, toaca usturoiul. taie salata in fasii subtiri.
- Pune la fiert 3litri de apa impreuna cu ceapa si jumatate din usturoi. Lasa la fiert 10 minute. Dupa acest timp adauga salata si mai lasa la fiert 2-3 minute.
- In acest timp incalzeste uleiul si prajeste in el sunca afumata. Cand aceasta e aproape gata, pune si restul de usturoi. La foc foarte mic, amestecand, lasa pana ce usturoiul s-a inmuiat. Toarna acest amestec de sunca si usturoi peste supa si mai da un clocot. Ia oala de pe foc.
- din cele doua oua fa o omleta si coce-o in tigaia in care ai prajit sunca. Taie omleta in fasii si pune-o in supa. Mai da un clocot.
- Potriveste supa de sare si piper. Cand se serveste, fiecare isi pune cat otet vrea.
:)))) ce tare: "dar eu n-am putut merge asa de departe cu desfraul", esti tare draguta!
RăspundețiȘtergereWeekend placut, pup!
:)))) Pup.
ȘtergereCe bunatate de supa!! Mi-ai facut o pofta..
RăspundețiȘtergerePup
Simo, pai trebuie sa facem ceva cu pofta aia! ;)
Ștergereimi place mult supica aceasta!
RăspundețiȘtergeremultumesc :)
ȘtergereFoarte buna supica ta. Prima data am mancat varianta cu slaninuta afumata acum vreo cativa ani si recunosc ca la inceput m-a intrigat ideea insa cand am gustat mi-a placut. Personal n-am facut niciodata dar lui puiu sigur i-ar placea pentru ca asa face mama lui.
RăspundețiȘtergere:)))) pai atunci eu zic sa-i faci.
ȘtergereThis sounds quite interesting! Never seen salad greens used in a soup before, but I bet the bacon just ties it all together nicely =)
RăspundețiȘtergereHello Peggy. Some like it, some don't. You have to try, and tell me your verdict :)
Ștergeresuper delcioasa supica! E singurul preparat unde agreez afumatura :)
RăspundețiȘtergerete imbratisez cu drag! :*