Iata reteta care incheie saptamana leurdei la mine pe blog :))) Acum, fara nici o gluma, imi place tare mult verzitura asta. Pacat ca n-am parte de ea decat primavara. Prin urmare profit de ea cat pot mai mult. De data asta am facut o placinta vegetariana, cu mai multe tipuri de branza si oua, in care picanteria a fost adusa de leurda.
Ingrediente:
- 1 pachet de foi de placinta, dezghetate
- 2 legaturi de leurda, spalate
- 200 g branza de vaci
- 200 g branza sarat de oaie/capra, taiata bucati
- 100 g cascaval, taiat cuburi
- 200 ml iaurt gras
- 3 oua
- susan negru
- putin ulei de masline
- Incalzeste cuptorul la 180 C
- Pune branzeturile, ouale, si iaurtul intr-un robot de bucatarie. Mixeaza bine pana ce se fac ca o crema.
- Taie leurda bucati mari. Intinde doua foi de placinta si intinde un strat de crema de branza. Presara frunze de leurda. Ruleaza foia de placinta, apoi formeaza un melc din ea. Pune placinta in centrul unei tavi mari.
- Procedeaza la fel cu celelalte foi de placinta, pe care le pui apoi in continuarea melcului initial, ca sa formeze o spirala. Cand ai terminat, unge placinta cu ulei si presar-o cu susan negru.
- Coace placinta 20 -25 de minute, pana incepe sa se aureasca.
- Placinta se mananca rece.
mmmm... ceva bun .. as inghioti vreo trei in momentu asta :))) hahahahah :p
RăspundețiȘtergereExcelent!Sarbatori Fericite Brandusa
RăspundețiȘtergerePaste Fericit si foarte multa sanatate alaturi de cei dragi.
RăspundețiȘtergereCu mult drag,
Sarbatori cu bucurie si cu multa liniste in suflet! Paste Fericit!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite!
RăspundețiȘtergeretrebuie neaparat sa o fac :)
RăspundețiȘtergere