Buna dimineata, dragilor :) Bine v-am gasit in dimineata asta de sarbatoare. Fie ca la voi sunt Floriile sau Pastele, eu va doresc sa aveti o zi luminoasa care sa va aduca liniste in suflet.
Azi la" Duminica alaturi de prieteni" il am ca invitat pe Cristi, cel care isi transforma incet incet pasiunea in meserie. Asta pentru ca, desi avea o meserie a facut un curs culinar, apoi a avut curajul sa se duca sa munceasca intr-un restaurant, unde (chiar daca nu mai avea 14 ani) a inceput de la munca de jos: a spalat vase. Bineinteles ca n-a ramas acolo prea mult, pentru ca talentul si pasiunea pentru gatit l-au propulsat la cratita :P Ceea ce nu e chiar rau :))))
Pe langa asta, Cristi are de ceva ani buni si un blog, care a fost pentru mine un reper atunci cand am scos nasul pentru prima data in lumea asta virtuala. "Food Blog" se numeste si acolo Cristi scrie despre ce ii place lui cel mai mult: interviuri cu chefi romani ce lucreaza in strainatate, retete ingenioase si foarte simple, reportaje despre destinatii culinare, si multe alte subiecte pe care va las pe voi sa le descoperiti.
Si acum, vreti sa aflati ce ne-a adus Cristi la masa de duminica? Iata:
"Bun gasit!
Cu Brindusa ma stiu, asa
- online, de vreo 2 ani si mai bine, cred. Si m-am bucurat din suflet sa vad
cum retetele si pozele ei devin din ce in ce mai tentante si apetisante, asa ca
mare bucurie mi-a facut cand am vazut ca m-a invitat sa fiu oaspete la
"Duminica alaturi de prieteni". Reteta mea de astazi este una destul
de simpla, daca nu chiar foarte simpla, insa este una la care tin foarte mult:
este foarte gustoasa - practic nu vad cui nu ar placea, se face repede si este
si sanatoasa. Ce sa ne dorim mai mult?"
Supa crema de dovleac copt
Ingrediente
(4 portii):
- 250 grame dovleac
cubulete
- o tulpina telina
- o ceapa rosie
- doi morcovi
- 50 ml smantana
- 500 ml supa de legume
- o lingura busuioc uscat
- seminte de dovleac
- frunzele tulpinei de
telina
- paprika de decor
- sare, piper
Preparare
(30 minute):
Se toaca marunt ceapa
rosie, se taie rondele subtiri tulpina de telina si tot rondele cei doi
morcovi. Cel mai important lucru este insa sa dam la copt, 20 de minute la 160
de grade, dovleacul taiat cubulete, pana se rumeneste un pic, adica.
Cand avem
totul pregatit, incepem sa facem supa. Punem la calit ceapa rosie si telina
rondele, in foarte putin ulei de masline (o lingurita pun eu). Dupa doua minute
adaugam supa de legume clara, mai stam 2-3 minute (totul la foc mediu spre
mare), apoi punem cubuletele de dovleac copt si morcovii.
Lasam sa fiarba bine
ingredientele, sa se imprieteneasca bine de tot aromele, apoi verificam sa se
fi fiert morcovul (sa nu fie foarte moale, dar sa intre usor furculita in el) si
dam la o parte de pe foc oala in care preparam supa. Punem acum in functiune
blenderul de mana cu care omogenizam bine toate ingredientele. Dupa acest pas
adaugam putina smantana lichida, sa dam consistenta si sa mai deschidem culoarea
un pic (acest pas nu este insa obligatoriu, eu insa prefer asa). Se adauga si
busuiocul uscat si se mai amesteca de cateva ori cu o lingura de lemn.
Potrivim gustul cu sare
si piper, apoi, la final, se serveste supa crema cu seminte de dovleac, frunzulitele
de la telina si putina paprika.
Pofta buna!"
Daca
doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de
duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la
cookingwithmysoul@gmail.com
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses
La multi ani draga mea si multe zile frumoase..pup!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Rocsy. Hugs.
ȘtergereLa multi ani Brandusa! Sa ai sarbatori frumoase si fericite!
RăspundețiȘtergereWow, this one looks heavenly! I had to print this off. Question, could one substitute sweet potatoes, or yams?
RăspundețiȘtergereKathryn
I think sweet potatoes will work fine. The taste is very similar. I hope you will find some :)
Ștergere