Pagini

2 apr. 2012

Pesto de leurda (Wild garlic pesto)




Saptamana trecuta a fost saptamana leurdei la noi in casa. Asta pentru ca am facut nu mai putin de 3 retete cu nebunia asta de verdeata. Am mai folosit-o eu si alta data, dar niciodata atat de variat. Cel mai mult mi-a placut acest pesto, care a pus in evidenta adevaratul gust al leurdei. E cel mai tare pesto pe care l-am mancat. Are un gust minunat de usturoi si este chiar iute. De aceea aveti grija ce cantitate puneti in mancare, ca-i destul de tare.

Ingrediente:
  • 3 legaturi leurda
  • 2 linguri cu muguri de pin
  • 50 ml ulei de masline extravirvin
  • 1 lingura cu parmezan ras
  • sare dupa gust
Mod de preprare:
  •  Spala leurda foaie cu foaie. Nu arunca florile, pentru ca sunt comestibile. Rupe leurda in bucati si pune-o intr-un blender impreuna cu mugurii de pin. Mixeaza. 
  • Adauga uleiul in fir subtitre, amestacand incontinuu. In final pune parmezanul si sarea.
  • Acest pesto se poate manca peste paste, dar si in orice mancare in loc de usturoi.
 
 
 

12 comentarii:

  1. super idee, abea astept si celelalte retete cu leurda, deoarece si mie imi place, plus ca e si sanatoasa!
    o saptamana frumoasa, pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angela, daca iti place leurda, neaparat sa incerci pesto asta. Hugs

      Ștergere
  2. arata foarte bine! si uite ca intre mine si leurda nu exista nici o legatura cred ca o sa incerc aceasta reteta ca vedem ce si cum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nil, eu zic s-o incerci macar o data. DAca iti place usturoiul, in mod sigur o sa-ti placa si leurda :)

      Ștergere
  3. Sunt fan leurda.Eu o mananc cruda,sub forma de salata dar sunt mereu in cautare de retete unde sa o folosesc.Reteta asta e interesanta.O voi face cu siguranta!Te mai vizitez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, si mie imi place in salata, pentru ca-si pastreaza aroma foarte bine.
      Mersi pt vizite :)

      Ștergere
  4. Interesant. Sa vad unde gasesc muguri de pin.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutari!
    Foarte tare ideea asta, iar gustul cred ca e pe masura. O intrebare, de fapt doua:
    -cum se conserva, ca daca ma apuc sa fac bunatatea asta, trebuie sa fie in cantitati industriale, ca pt gurmanzii adevarati :)
    -si cat timp poate fi pastrat?
    Multumesc mult si... mi-e dor rau de tine. Asa ca-i musai sa ne vedem in curand.

    RăspundețiȘtergere
  6. O minunatie de reteta!!!!!.Eu o mananc cruda,sub forma de salata si chiar ma bucur cand gasesc retete care arata si alta modalitate de preparare:)!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Grozava reteta !!! Am sa o incerc si eu , numai sa se faca leurda la padure , deocamdata mai e zapada :((((....

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.