Buna dimineata, dragilor :) Vin azi la voi nu cu o pacaleala (ca de, e 1 aprilie) ci cu o premiera in rubrica aceasta saptamanala. De data asta la masa noastra nu poposeste o doamna, ci un "el", impatimit in ale bucataritului si bunului gust. E vorba de Mihai, cel care scrie blogul "Placeri simple". S-o numi asa blogul, si poate ca retetele de pe el or fi simple, dar va garantez ca dupa ce le veti face placerile vor fi maxime! Intotdeauna am citit cu drag postarile lui Mihai, si chiar am facut unele din retete (chiar daca nu i-am spus :P) care au iesit foarte bine si foarte bune. Mersi, Mihai :)
Acum va las sa vedeti ce bunatate ciocolatoaso- fructata avem la masa de duminica
"Salutare dragi prieteni! Am acceptat cu mare drag invitatia Brandusei din
aceasta duminica (sper sa nu fie o pacaleala, avand in vedere ca azi e 1
aprilie :) ) si sper ca
reteta mea sa va fie pe plac. Ca sa fiu sigur de treaba asta am ales sa pregatesc
ceva dulce pentru ca sunt si eu, la fel ca multi dintre voi, innebunit dupa
dulciuri (chiar le-am dedicat si o simfonie!).
Pentru reteta am apelat la una din cartile unui englez blond iubit de toata
lumea pentru dezinvoltura sa, dar mai ales pentru felul in care a adus arta de
a gati de la nivelul bucatariilor restaurantelor la cel al bucatariilor
personale. Da, ati ghicit, e vorba de Jamie Oliver, cel pe care il admiram cu
totii. Iar reteta imprumutata de la el este o tarta cu pere si ciocolata.
Daca vreti sa leneviti mai mult (e duminica doar, ce naiba!) puteti folosi fara
probleme un aluat frantuzesc din comert. In cazul in care vreti sa plusati la
capitolul gust, bateti cu mixerul 100 g
unt (la temperature camerei) cu 70 g
zahar fin pana se omogenizeaza si are o consistenta usor cremoasa. Adaugati
un ou si mai mixati un pic. Ca sa
obtineti coca, e nevoie, evident de faina. Mai exact, de 200 de grame, la care plusati si cu o lingura rasa de cacao. Amestecati ingredientele pana obtineti o
coca inchisa la culoare, pe care o intindeti direct pe o tava de tarta si o
dati la frigider pentru 30 de minute. In timpul asta, preincalziti cuptorul la
170 de grade. Cand cele 30 de minute au expirat, scoateti aluatul din frigider
si dati-i cateva gauri cu furculita. Apoi, puneti o foaie de copt peste el,
trantiti cu spor deasupra niste orez sau fasole uscata si dati la cuptor pentru
10-15 minute. Cand e gata, lasati-o putin sa se raceasca.
In timpul asta pregatiti umplutura. Aveti nevoie de:
- 125 g migdale,
macinate grosier, pentru o textura usor crocanta
- 2 oua mari
- 125 g unt moale
- 2 oua mari
- 125 g unt moale
- 180 g ciocolata
neagra (sau jumatate ciocolata neagra si jumatate ciocolata cu lapte)
- 100 ml smantana
dulce
- 3 pere micute, decojite, fara samburi si taiate in doua
- 3 pere micute, decojite, fara samburi si taiate in doua
Puneti intr-o craticioara la foc mic untul si ciocolata si amestecati
continuu pana s-au topit. Luati luati oala de pe foc si adaugati smantana dulce.
Dati oala deoparte. Intr-un bol amestecati cele doua oua cu migdalele macinate
si adaugati amestecul de ciocolata si unt. Turnati amestecul peste aluat si puneti
jumatatile de pere in amestecul de ciocolata. Dati la cuptor pentru aproximativ
40 de minute, pana cand amestecul e ferm, iar perele s-au inmuiat.
Pentru a aduce un usor contrast la gustul puternic de ciocolata, puteti
servi tarta cu putina frisca alaturi.
Va doresc sa aveti o duminica cat mai frumoasa si insorita. Aaa, si aveti
grija la pacaleli!"
O sa incerc sa ma feresc, Mihai, dar ca de fiecare data sunt sigura ca o sa uit si o sa ma trezesc ca se face mare haz pe seama mea :))) Dar nu-i nimic, nu ma supar. Cat despre tarta ta, m-am indragostit de ea. Imi plac la nebunie aromele pe care le-ai folosit, si mai ales migdalele din crema.
Dragi prieteni, cred ca acum vedeti ca nu v-am pacalit! Mihai chiar stie sa gateasca. Si face numai bunatati. Daca vreti sa va convingeti, dati o raita pe blogul lui "Placeri simple" si incercati cate ceva de acolo. N-o sa va para rau!
Daca
doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de
duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la
cookingwithmysoul@gmail.com
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses
foarte buna trebuie sa fie tarta, eu nu-s impatimita dulciurilor, dar combinatia pere+ciocolata nu ma lasa indiferenta! felicitari Mihai
RăspundețiȘtergereAsa e, Andreea. Eu ador combinatia de ciocolata si fructe. Pup.
Ștergerefelicitari ,Mihai,o tarta ce arata intr-un mare fel,o combinatie aidoma!:)Brindusa,esti o gazda norocoasa!:)
RăspundețiȘtergereSimona, tare norocoasa! Sa am asa multi prieteni, care mi-au adus numai bunatati :) Hugs.
Ștergeresuper tarta! imi plac tare mult aceste tarte cu aluat si ciocolata...
RăspundețiȘtergereSi ie imi plac, Timea. Iti multumesc pentru vizita :)
ȘtergereFoarte bine arata!! Nu degeaba se spune ca barbatii sunt niste bucatari minunati!
RăspundețiȘtergereMultumesc tuturor pentru urari! Si inca o data mii de multumiri, Brandusa pentru invitatie! Mult succes pe toate planurile tuturor, dar mai ales in bucatarie!
RăspundețiȘtergere