Pagini

19 mar. 2012

Supa de morcovi cu ghimbir, chili si lapte de cocos (Carrots creamy soup, with chili, ginger and coconut milk)






Ideea de a face supa din morcovi a venit de la Catalina. Si mi-a facut asa o pofta, ca m-am apucat imediat sa studiez cartile (am una special pentru supe :P) si internetul. Si a iesit supa asta vegetariana, dulceaga, aromata si putin iute. Mi-a placut tare mult.


Ingrediente pentru 12 persoane:
  • 1 kg de morcovi nu prea mari, curatati
  • 1 radacina de pastarnac curatata
  • 2 cepe curatate
  • 1 bucatica de telina, curatata
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cartof curatat
  • 10 cm ghimbir, curatat
  • 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1/4 lingurita chimion praf
  • 1 ardei mic rosu uscat (iute), sau dupa gust
  • sare dupa gust
  • 6 l apa
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocata marunt
 
Mod de preparare:
  • Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi.
  • Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de legume. 
  • Adauga coriandrul, chimionul, ardeiul iute si sare. Blenduieste-le bine, dupa care amesteca inauntru si laptele de cocos. 
  • Pune oala pe foc si mai da un clocot. Adauga patrunjelul si potriveste de sare.
  • Supa acesta se poate manca atat calda, cat si rece. Atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult, asa ca se mai poate adauga putina apa.




9 comentarii:

  1. Waw, cum arata... N-am mancat niciodata, dar cu siguranta nu as refuza un castronel! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmmm... Ce poate fi mai sănătos decît o farfurie de supă?

    RăspundețiȘtergere
  3. oh, ce supica delicioasaaaaaaaaa
    PS superba scandurica :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata grozav supica alaturi de scandurica !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cat de bine arata!... Yammyyy!...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata supa de morcovi , mi sa facut o foame, va multumesc pentru reteta , am sa incerc si eu de indata !

    RăspundețiȘtergere
  7. vine dulce dar daca pui deajunsa sare si cu ardeiul picant vine foarte bun ;) As trebui sa incerc si eu ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vica, asa e. Morcovii sunt dulci, dar ghimbirul e cel care-i da taria. Fara ghimbir n-ar mai fi la fel :)

      Ștergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.