Ideea de a face supa din morcovi a venit de la Catalina. Si mi-a facut asa o pofta, ca m-am apucat imediat sa studiez cartile (am una special pentru supe :P) si internetul. Si a iesit supa asta vegetariana, dulceaga, aromata si putin iute. Mi-a placut tare mult.
Ingrediente pentru 12 persoane:
- 1 kg de morcovi nu prea mari, curatati
- 1 radacina de pastarnac curatata
- 2 cepe curatate
- 1 bucatica de telina, curatata
- 2 catei de usturoi
- 1 cartof curatat
- 10 cm ghimbir, curatat
- 250 ml lapte de cocos
- 1 lingurita coriandru praf
- 1/4 lingurita chimion praf
- 1 ardei mic rosu uscat (iute), sau dupa gust
- sare dupa gust
- 6 l apa
- 1/2 legatura de patrunjel, tocata marunt
Mod de preparare:
- Taie morcovii bucati mari si ghimbirul in felii. Pune intr-o oala mare 6l de apa si legumele (morcovi, pastarnac, ceapa, telina, usturoi, cartof, ghimbir). Lasa la fiert pana ce legumele sunt moi.
- Scoate pastarnacul, cepele si telina. Cu un blender vertical paseaza foarte bine restul de legume.
- Adauga coriandrul, chimionul, ardeiul iute si sare. Blenduieste-le bine, dupa care amesteca inauntru si laptele de cocos.
- Pune oala pe foc si mai da un clocot. Adauga patrunjelul si potriveste de sare.
- Supa acesta se poate manca atat calda, cat si rece. Atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult, asa ca se mai poate adauga putina apa.
Waw, cum arata... N-am mancat niciodata, dar cu siguranta nu as refuza un castronel! Pupici
RăspundețiȘtergereMmmmmm... Ce poate fi mai sănătos decît o farfurie de supă?
RăspundețiȘtergereoh, ce supica delicioasaaaaaaaaa
RăspundețiȘtergerePS superba scandurica :*
Mersic. I<3 my scandurica :)))
ȘtergereArata grozav supica alaturi de scandurica !!! ;)
RăspundețiȘtergereCat de bine arata!... Yammyyy!...
RăspundețiȘtergereCe bine arata supa de morcovi , mi sa facut o foame, va multumesc pentru reteta , am sa incerc si eu de indata !
RăspundețiȘtergerevine dulce dar daca pui deajunsa sare si cu ardeiul picant vine foarte bun ;) As trebui sa incerc si eu ;)
RăspundețiȘtergereVica, asa e. Morcovii sunt dulci, dar ghimbirul e cel care-i da taria. Fara ghimbir n-ar mai fi la fel :)
Ștergere