Pagini

21 mar. 2012

Cupcakes cu fructe de padure si frosting de mascarpone (Wild berries cupcakes with mascarpone frosting)






Cum asta vara am fost foarte prevazatoare si am umplut congelatorul cu fructe de padure, am ajuns sa nu stiu ce sa mai fac din ele :))) De data asta le-am facut suc si le-am pus in cupcakes. Daca ati sti ce culoare mov frumoasa aveau prajiturelele astea inainte de coacere, si cu ce dezamagitor maro - negru le-am scos dupa .... Prin urmare, daca vreti ca interiorul sa ramana mov, nu incercati cu fructe de padure! Dar, daca nu tineti seama de aspectul  interior, gustul e foarte bun.

Ingrediente
  • 200 g unt, moale
  • 150 ml suc de fructe de padure
  • 50 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 2 oua 
  • 300 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic
Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 5- 6 linguri zahar pudra
  • colorant alimentar

Mod de preparare:
  •  Amesteca bine faina cu praful de copt
  • Amesteca sucul de fructe cu laptele
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Mixeaza untul cu zaharul cateva minunte, pana se formeaza o crema. Adauga ouale pe rand, amestecand putin dupa fiecare.
  • Pune 1/2 din amestecul de faina si amesteca numai pana se incorporeaza. Pune lichidele, apoi restul de faina amestecand dupa fiecare  (nu prea mult, ca sa nu se ridice prajiturelele prea mult la copt). In final amesteca usor si ciocolata.
  • Pune coca in hartii speciale, in tavi speciale si coace-le 15 minute la 180 C
  • Scoate-le pe un gratar de fier si lasa-le sa se raceasca bine.
  • Pentru frosting amesteca mascarpone cu zahar, apoi coloreaz-o cum iti place. Orneaza prajiturelele cand sunt complet racite.
  • Pastreaza-le la frigider. 

35 de comentarii:

  1. Nu are importanță aspectul exterior.. Am zis mereu că ceea ce importă e gustul! La urma urmei eu le-am găsit minunate! Par trandafiri rozovii ;) Cred absolut că-s delicioși !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vica, au fost foarte bune. Dar cateodata mai e important si cum arata. De aia le-am ornat frumusel :)))

      Ștergere
  2. wow, sunt spectacol! au o culoare superba!

    RăspundețiȘtergere
  3. Briosele arata minunat, cred ca e cazul sa scrii un post si despre tehnici de decor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, iti multumesc frumos. Cat despre tehnicile de decor... nu ma prea simt in stare sa le impartasesc si celorlati, pt ca nici eu nu le prea stiu. Adica stiu una si buna :))))

      Ștergere
  4. Minunate,au tot ce-mi place mie si arata si super apetisant.E ceva in neregula cu cantitatea de suc de fructe,daca doresti sa modifici.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, Flory. Am modificat. Graba, fir-ar ea sa fie :)) Pup.

      Ștergere
  5. MVai ce-mi place reteta ta...musai sa fac si eu curat in congelator...
    Nu ai aflat de ce si-au schimbat culoarea dupa coacere ?? Te pup,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex, nu stiu de ce, dar asa li s-a intamplat si altora. LA fel si daca folosesti suc de sfecla rosie. La inceput culoarea e rosie frumoasa si dupa coacere devine putin maronie:( Cred ca toti colorantii naturali sunt instabili la temperatura inalta.

      Ștergere
    2. Am facut si eu ceva rosu...dar la mine s-a pastrat culoarea ..poate fi vorba si de colorantul folosit ??

      Ștergere
    3. In cupcakes n-am pus colorant deloc. Doar suc de fructe de padure.

      Ștergere
  6. Datorita tie voi avea o zi mai pink azi!! Minunat arata!! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica azi ai vazut lumea in roz? :)) M-as bucura. Te pup.

      Ștergere
  7. woooow, ce frumoase sunt, ca niste trandafiri :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac trandafirasii cum au iesit! Cine se mai uita cum arata pe dinauntru daca te atrage dintr-o privire :) Delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Petreceri copii. Si bine ai venit pe la mine :) Te mai astept.
      P.S. Eu tin neaparat ca ceea ce fac sa fie gustos, nu numai aratos. Ca dupa aceea nu mai maanca nimeni de la mine :)))))

      Ștergere
  9. Minunat arata!!! Din pacate eu n-am pus fructe la congelator... dar anul asta recuperez! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona, anul trecut a fost plin de fructe de padure. Sper ca si anul asta sa fie la fel :)

      Ștergere
  10. Arata super!
    Fetitele mele ar fi foarte incantate daca mie mi-ar reusi asa :-)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marian, bine ai venit la mine pe blog. Sunt sigura ca o sa-ti iasa, trebuie doar un minim de experienta. Crede-ma:)
      Te mai astept, o zi buna

      Ștergere
  11. super dragute sunt! asa rozalii ... numai bune de impresionat!
    Cat despre culoare, incearca sa pui mai putin suc de fructe/legume, poate se pastreaza culoarea! Eu am facut tortul acela roz si nu am avut probleme! A iesit putin mai deschis decat piureul de zmeura!
    Te pup scumpa mea! Weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vai ce dantelate si frumoase sunt !!!! Eu voi avea azi o zi pink !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Uuuaaauu!Ce trandafiri frumosi si deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place mult cum ai ornat. Poti sa-mi spui ce dui ( nr ) folosesti ? Am reteta salvata pe bucataras, e minunata !

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.