Pagini

27 mar. 2012

Budinca de ciocolata (Chocolate pudding)





 Prajitura asta e o sarbatoare  pentru toti chocoholicii din lume. Asa mi-a spus baiatul meu, care ar manca ciocolata pe paine. Prin urmare, nu ezitati sa o faceti pentru ca e tare simpla si usoara. Si nimeni n-o s-o refuze :P

Ingrediente pentru 4 portii:
  •  200 g unt moale + 1 lingura, pt uns formele
  • 400 g ciocolata amaruie 55%
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar tos + 1 lingura pt pudrat formele
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura nuca/alune coapte, macinate nu foarte fin
Mod de preparare:
  •  Incalzeste cuptorul la 180C.
  • Pregateste 4 vase mici, care pot fi puse in cuptor (cani sau vase ramekin): unge-le bine cu unt, afoi tapeteaza cu zahar tos.
  • Topeste ciocolata intr-un castron incapator, la baia de aburi. Adauga untul in ciocolata fierbinte, lasa-l cateva minute sa se topeasca si amesteca bine, pana se omogenizeaza. Lasa la racit.
  • Mixeaza ouale si zaharul, cam 3 minute, pana se albesc. Adauga in ele amidonul si nuca, amesteca repede. Adauga ciocolata complet racita.
  • Imparte compozitia in cele 4 vase si pune-le in cuptor cam 10- 12 minute.
  • Budinca de ciocolata se mananca direct din vase, fie calda cu putina ingheteta, fie rece.


21 de comentarii:

  1. i'm a chocoholic ;)) da nu vreau sa ma tratez ! Deci vreau o cupa, ok? Te pupic!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bunatate de budinca ai facut, tare mult imi place! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ador ciocolata,asa ca sigur vreau din aceasta bunaciune.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmmm... moist chocolate! Yummy!!!
    Ti-a iesit foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  5. cu asta m-ai omoraaaaaaaaaat!!! pfff .. furtuna in gura mea .. :))

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.