Scroll down for English recipe
Mancarica aceasta este asa cum imi place mie: aromata si rapid de gatit. Cu toate ca ingredientele sunt multe, daca le pui la indemana pe toate, mancarea e gata in no time :)
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 500 g piept de pui dezosat, taiat in 8 bucati
- 700 g cartofi curatati si taiati in bucati de aceeasi dimensiune ca si carnea
- 1 lingurita ghimbir ras
- 1 lingurita usturoi ras
- 2 cepe medii taiate nu foarte fin
- 1/2 lingurita coriandru praf
- 1 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita chimion (cumin) praf
- 1 lingurita garam masala
- 1-3 ardei iute uscat (in functie de cat de iute iti place)
- 50 ml ulei de porumb
- 600 ml suc de rosii
- sare dupa gust
- 1 legatura de patrunjel, taiat mic
Mod de preparare:
- Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o si pe ea putin. Adauga carnea si turmericul si amesteca bine. Adauga sucul de rosii, pune capacul si lasa carnea sa se fiarba pe jumatate (cam 7 minute).
- Adauga cartofii si ardeiul iute. Amesteca bine , acopera tigaia cu capacul si fierbe la foc mic pana ce cartofii sunt fierti.
- Adauga garam masala si sare dupa gust. Amesteca bine. Mai lasa la fiert 1-2 minute.
- Adauga patrunjelul si serveste mancarea calda, cu orez sau paine naan.
Ce-mi place! Vreau si eu o portie...
RăspundețiȘtergerePupici
Mmm delicios ....un premiu pe blog la mine te asteapta!!pup o zi minunata iti doresc!!
RăspundețiȘtergereFoarte bun puiul tau!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine!!!
RăspundețiȘtergere