Scroll down for English recipe
Combinatia de dovleac si picanterii am descoperit-o de curand. Pana acum credeam ca dovleacul e bun doar in deserturi. Ce mult greseam! Dulceata dovleacului glazurat la cuptor amestecata cu ierburile de Provence m-a cucerit pentru totdeauna. Va invit s-o incercati.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 6-8 cartofi, curatati de coja si taiati pe lung
- 400 g dovleac, curatat de coaja si taiat felii nu foarte groase
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite herbes de Provence
- 1/2 lingurita piper praf
Mod de preparare:
- Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)
- Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, presara-le cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile freaca bine toate feliile de legume, ca sa fie acoperite bine de toate condimentele.
- Pune tava in cuptor prntru 20 de minute, sau pana ce legumele sunt facute si aurii
- Dovleacul si cartoful picant se pot folosi ca o garnitura la friptura, dar mie imi plac fara alta adaugire.
Foarte buni! Si mie imi plac mult la cuptor cu ierburi d-astea frumos mirositoare :) Pup
RăspundețiȘtergereAm facut si eu anul trecut,dintr-un dovleac am facut si supa si desert si mancare:)) Daca mai erau ramasite stii ce bune erau cu oua? Nu-mi vine sa cred ca atata timp nu am mancat dovleac. Weekend placut in continuare.
RăspundețiȘtergereWhat a tempting combination! I love roasted vegetables and will need to try this one next time.
RăspundețiȘtergereexcelenta combinatie! te pup draga mea
RăspundețiȘtergereFoarte buna aceasta mancare
RăspundețiȘtergereImi vine sa lesin de pofta! Vad ca nu mai ai demult, asa ca ma indrept cu parere de rau spre frigiderul meu. Pup!
RăspundețiȘtergere:)))) imi pare rau ca te dezamagesc Rita. Dar fac imediat inca o tura :)
Ștergere