Pagini

30 dec. 2011

Macarons - runda a doua (Macarons- second round)



Scroll down for English recipe




Azi continua lupta mea cu macarons- ii. E a doua oara cand fac, si au iesit mai bine decat la inceput. Jumatate din compozitie am lasat-o alba si jumatate am colorat-o cu colorant roz. Nici acum nu sunt multumita de rezultat, pentru ca cei albi s-au prabusit total in urma coacerii. Adica  sunt goi pe dinauntru si partea de deasupra s-a crapat si a cazut la fund :(
Nu inteleg de ce cei roz au ramas intacti si sunt foarte buni. Poate ma ajutati voi sa rezolv misterul ;)

Ingrediente:
  • 100 g albusuri, lasate la temperatura camerei 24 de ore
  • 110 g faina de migdale (eu am rasnit migdale decojite cu rasnita de cafea)
  • 165 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • colorant alimentar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema rapida de ciocolata:
  • 150 g smantana grasa
  • 100 g ciocolata neagra

Mod de preparare:
  • Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cerne-le printr-o sita (strecuratoare mai deasa)
  • Pune albusurile intr-un vas foarte curat (nu din plastic) si bate-le pana devin o spuma usoara. Adauga jumatate din zaharul tos si mixeaza la viteza mare 3 minute. Adauga si restul de zahar si mai mixeaza 3 minute. In aceasta etapa bezeaua se poate colora si se pot adauga esente. Eu am ales s-o colorez roz si sa-i dau aroma de vanilie.
  • Adauga amestecul de migdale si zahar in doua transe, amestecand cu spatula. In final bezeaua isi va pierde putin din volum si va fi putin curgatoare. Nu trebuie amestecata prea mult, ca sa nu se lase de tot.
  • Se umple un cornet de ornat si se foloseste un varf rotund (no 11 am folosit eu).
  • Tavile se acopera cu hartie de copt. Se fac cercuri de bezea de 5-6 cm diametru. Vei avea nevoie de 2 tavi de aragaz.
  • Se lasa bezelele sa stea la temperatura camerei cam 1-2 ore, pana ce prind o pojghita si nu mai sunt lipicioase.
  • Incalzeste cuptorul la 150 C si coace macarons -ii 10 minute. 
  • Lasa-i sa se raceasca in tava, abia apoi ii poti scoate cu usurinta de pe hartia de copt.
  • Pentru crema incalzeste smantana, pune in ea ciocolata si las-o sa se topeasca. Amesteca bine, apoi lasa crema la racit. Cu ea lipeste macarons- ii doi cate doi.

20 de comentarii:

  1. Frumusei tare!
    Bravo, eu inca nu-i am pe blog :d :))
    Te pup, Brandusa.
    An nou frumos, cu liniste si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  2. In ceea ce priveste macarons nu pot spune decat ca sunt un deliciu la puterea a doua! Iti doresc ca noul an sa iti aduca numai bucurii si sanatate! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un 2012 minunat, asa cum iti doresti ! La multi ani Brandusa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu oare raman ultima care-i face? :)))

    Pup Brandusa! La multi ani, un An Nou fericit si plin de impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  5. draga mea,iti doresc din suflet ca anul 2012 sa iti aduca fericire si sanatate!iti doresc ca acest nou an sa fie pentru tine unul plin de realizari si vise implinite.multa sanatate si fericire alaturi de cei ce iti sunt dragi!La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. cuptor electric, asa-i?

    LA multi ani draga mea si numai bine..si sa ne auzim/vedem cu bine in 2012

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce curajoasa esti, Brandusa! Eu inca nu m-am incumetat in lumea macarons-urilor, desi am tot cumparat carti cu retete, doar doar imi fac curaj. Mie imi place tare mult cum arata frumusetile tale roz :) Un an nou fericit si multe bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte bine arata!

    Un An Nou fericit plin de realizari, bucurii si muuuuulta sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Trebuie sa incerc si eu sa-i fac,arata foarte bine ai tai.
    Un an nou cu sanatate si multe bucurii!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  10. bineinteles ca eu-s printre ultimele persoane care fac macarons. Poate in noul an imi voi incerca norocul...
    Frumosi mai sunt ai tai!
    La multi ani Brandusa!

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani draga mea ! Tot ce-ti doresti sa-ti aduca 2012 ! te pup

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Brindusa, iti doresc din inima, sa ai un sfirsit de an minunat iar noul an sa va aduca (tie si celor dragi) multa sanatate, fericire si realizari !
    La multi ani !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ti-au iesit frumusele foc:)
    La multi ani,un an nou plin de bucurii!!

    RăspundețiȘtergere
  14. arata minunat! te pup draa Brindusa! sa ai un an nou plin de impliniri si bucurii :*

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce frumosi ti-au iesit!!!
    La multi ani!Un An Nou plin numai de bucurii!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. They look great...congratulations! And wishing you a very happy 2012!

    RăspundețiȘtergere
  17. Iti urez un An Nou plin de fericire si liniste sufleteasca! La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu cred ca m-as incumeta sa le fac.. Mi se par muult prea pretentioase. Ai fost curajoasa! Eu se pare ca fac parte dintre cei 1% care nu iubesc macaronsii :))

    La multi ani cu sanatate si bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  19. E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  20. Arata foarte bine! I wish I could have one...my attempt at making macarons failed, but this makes me want to get back in the kitchen and try again! Sa ai un an fericit :)

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.