Scroll down for English recipe
Am facut tipul acesta de curry de multe ori, dar n-am avut niciodata timp sa-i fac fotografii, asa de repede se termina, Abia azi am reusit sa salvez cate ceva, ca sa vi-l arat si voua. Si mancarica asta e tocmai potrivita pentru "Dulce Romanie"
Ingrediente:
- 500 g piept de pui dezosat, taiat bucatele mici
- 5 cm radacina de ghimbir, ras
- 4 catei de usturoi, rasi
- 1/2 fir de praz, taiat rondele subtiri
- 200 ml lapte de cocos
- 2 linguri sos de peste
- 1 lingura sos de soia
- cateva picaturi sos tabasco (iute)
- 2 lingurite lemongrass (eu am avut la borcan)
- orez basmati fiert simplu
- 3 linguri ulei de porumb
Mod de preparare:
- Incalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia, sosul tabasco si lasa 1 minut.
- Pune laptele de cocos, amesteca bine si lasa cateva minute pana cae se formeaza un sos mai gros.
- Serveste acest curry de pui cu orez basmati
super delicios :*
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite scumpa mea! Sa fii sanatoasa si fericita! pupici
Daca nu papa cu bete ma primesti la masa?! :)) Foarte bine arata! Pupici
RăspundețiȘtergereImi place tare mult.Te pup!
RăspundețiȘtergereLove ginger, love coconut milk. love chicken. What's not to love?!? Thanks for sharing.
RăspundețiȘtergereE mâncarea mea preferatã! pregãtesc doar pentru mine,de obicei pun ghimbir sec, dar de când cu provocarea ta, am si eu ghimbir proaspãt in frigider si am sã îl folosesc destul de des! sos iute eu folosesc piri piri, iar orezul basmati nu are voie sã lipseascãs:)
RăspundețiȘtergere