Pagini

27 dec. 2011

Curry de pui cu ghimbir si lapte de cocos



Scroll down for English recipe



Am facut tipul acesta de curry de multe ori, dar n-am avut niciodata timp sa-i fac fotografii, asa de repede se termina, Abia azi am reusit sa salvez cate ceva, ca sa vi-l arat si voua. Si mancarica asta e tocmai potrivita pentru "Dulce Romanie"

Ingrediente:

  • 500 g piept de pui dezosat, taiat bucatele mici
  • 5 cm radacina de ghimbir, ras
  • 4 catei de usturoi, rasi
  • 1/2 fir de praz, taiat rondele subtiri
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingura sos de soia
  • cateva picaturi sos tabasco (iute)
  • 2 lingurite lemongrass (eu am avut la borcan)
  • orez basmati fiert simplu
  • 3 linguri ulei de porumb

Mod de preparare:
  • Incalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia, sosul tabasco si lasa 1 minut.
  • Pune laptele de cocos, amesteca bine si lasa cateva minute pana cae se formeaza un sos mai gros.
  • Serveste acest curry de pui cu orez basmati


5 comentarii:

  1. super delicios :*
    Sarbatori fericite scumpa mea! Sa fii sanatoasa si fericita! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu papa cu bete ma primesti la masa?! :)) Foarte bine arata! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Love ginger, love coconut milk. love chicken. What's not to love?!? Thanks for sharing.

    RăspundețiȘtergere
  4. E mâncarea mea preferatã! pregãtesc doar pentru mine,de obicei pun ghimbir sec, dar de când cu provocarea ta, am si eu ghimbir proaspãt in frigider si am sã îl folosesc destul de des! sos iute eu folosesc piri piri, iar orezul basmati nu are voie sã lipseascãs:)

    RăspundețiȘtergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.