Scroll down for English recipe
Buna ziua dragii mei si bine ati venit alaturi de mine si prietenii mei. De astazi va invit ca in fiecare duminica sa cunoastem impreuna cate un nou impatimit in ale bucataritului, un food blogger care isi dedica mare parte a timpului acestei pasiuni. Poate ca pe unii ii cunoasteti deja, poate ca pe altii abia acum ii veti descoperi. Unii au bloguri de ani de zile, altii abia acum au inceput. Pe toti insa, ne leaga placerea de a crea ceva gustos, placut ochiului si de ce nu incitant. Ce imi doresc eu prin acest proiect? Sa ne cunoastem mai bine si sa incercam sa formam o comunitate mai unita, alaturi unul de celalat la bine si la greu.
Astazi am invitat-o la masa noastra pe Simona, al carei blog "Alison's trials" l-am remarcat din prima clipa a blogeritului meu. Simona face cele mai minunate si indraznete salate. Combina cu mare finete ingrediente care la prima vedere n-ar avea ce sa caute unul langa altul. Rezultatul este, insa, de mare clasa. Am incercat de cateva ori retetele ei si de fiecare data reactia a fost: WOW! nu credeam ca poate fi atat de buna.
Mai nou, de cand si-a mutat domiciliul, ma innebuneste cu midiile, stridiile, crevetii si toate natiile de pesti pe care le pregateste. Si cum stie asta, azi n-a venit cu mana goala, ci cu o specialitate cum numai ea stie sa faca:
Midii in sos roquefort
buna dimineata,va salut pe toti cei aflati in vizita aici, salut din
inima si initiativa Brindusei de a demara acest proiect ,intitulat foarte
cald "Duminica alaturi de prieteni" . ii multumesc foarte mult pentru
invitatia de azi,pe linga ca aceasta ma onoreaza
,imi face si mare placere sa fiu
"musafir" aici .recunosc ,in acelasi timp,am un oarecare trac, faptul
ca sint "prima sosita" ma incarca de responsabilitate ,sint primul
pas al unui parcurs propus si as vrea sa fie plin de echilibru si frumos...voi imi veti spune daca am reusit
sau nu sa-mi ating telul!:)
dupa "moules mariniere" va propun o alta reteta cu midii in care imbogatim sosul ce leaga micile scoicute cu unul din sortimentele de brinza cele mai celebre din lume,un simbol francez
clasic ,brinza de roquefort
ingrediente pentru 4 persoane:
2 kg de midii spalate si curatate,
2 esalote,tocate marunt,
200 ml vin alb,
200 grame smintina dulce,procent mic de grasime,
125 grame brinza roquefort,
50 grame de unt,
1 buchet de patrunjel verde,tocat,
piper proaspat risnit,dupa gust.
topim untul in tigaie si in el adaugam esalotele tocate,le sotam 2-3 minute.dupa
care adaugam brinza roquefort facuta
mici farime si smintina,amestecam pina la omogenizare si topirea brinzei in
masa de smintina ,obtinind o pasta lichida
viscoasa.asezonam sosul cu
piper si pastram totul pe foc,la
foc foarte mic.
in acelasi timp ne ocupam si de scoici,intr-un vas mai mare cu capac
(scoicile trebuie sa atinga cam jumatatea lui)se pune vinul alb ,iar cind acesta incepe sa se evapore se adauga scoicile ,care in decurs de 5 minute vor fi
deschise.cele care nu se dechid le aruncam.scoicile deschise se scurg de lichid
si se amesteca cu sosul preparat deja,lasindu-se in continuare la foc mic 5 minute.asezonam inca o data cu
piper,adaugam si patrunjelul verde tocat ,amestecam,dupa care putem servi.optional,putem
pastra si lichidul rezultat din fierberea scoicilor,sau macar o parte din
el,vom avea insa un sos mai putin legat,mai apos,dar savuros pe masura.
acestea sint midiile in sos roquefort,o reteta pe cit de simpla,pe atit de
savuroasa,sper sa fie de bun augur acestei rubrici si sa o incercati cit de
curind.
enjoy!
Aceasta a fost reteta Simonei. Dar daca intrati pe blogul ei Alison's trials o sa gasiti multe altele, poate mai bune ca asta. Prin urmare, vizitati-o si spuneti-i ca v-am trimis cu o imbratisare :)
O Duminica frumoasa va doresc in continuare.
English version
Hello everybody and welcome to my new project, "Sunday with friends". I invite you each Sunday to meet new bloggers, some with a lot of experience, others new, but all of them passionate about cooking and baking. They will share with us exciting and easy recipes. So, be ready for a new adventure.
For today I present you Simona, from Alison's trials. She knows how to mix ingredients that apparently don't belong together, to make the most exquisite salads that I ever seen. But, I really love her sea food creations, that make me drooling every time I see them. And because she knows that, her guest post is "Mussels in Roquefort Sauce ".
I didn't translate the recipe, but please use the Google translator which is at the right- top of the page.
If you want to see more delicious sea food dishes, or amazing salads, or many other recipes, please visit Simona. Tell her that I sent you and give her a hug.
Enjoy.
Have a wonderful and blessed Sunday.
foarte buna initiativa Brandusa!felicitari sincere pentru proiect.felicitari si lui Alison pentru reteta.pupicei
RăspundețiȘtergereFrumos proiect!! si frumoasa prezentare ! Felicitari Brandusa, Alison!! merg la Alison acu sa-i daruiesc o imbratisare din partea ta;) Cat despre preparat.. oooh numai de bine.. sunt innebunita dupa retetele lui Alison cu fructe de mare! pupici
RăspundețiȘtergereFoarte interesant proiectul tau :)
RăspundețiȘtergereiar blogul ales este deosebit, am incercat si eu cateva retete de acolo!
multumesc pentru inviatie,pentru cuvintele frumoase , urez proiectului tau viata lunga si frumoasa!adica multi,multi prieteni!:)
RăspundețiȘtergereoh, da! nici ca se putea un invitat mai fain decat Alison! retetele ei spumoase, vivace ca marea insasi m-au incantat adesea :)
RăspundețiȘtergereFoarte faina ideea.
RăspundețiȘtergereBravo!
Ce intr-un gand suntem:)) Acum trei saptamani am inceput si eu "Blogul de duminica",sper sa se alature mai multi acestui proiect.O duminica placuta...Imi place si mie mult Alison
RăspundețiȘtergereSuper reteta! Super blogul Simonei! Super proiect , Brandusa. Sper sa tina cit mai mult si sa stringa cit mai multi food-bloggeri in jurul sau.
RăspundețiȘtergereMinunat!
Minunat proiectul!!! Felicitari! Ador retetele lui Alison! Pupici si o seara minunata!
RăspundețiȘtergereDragele mele, va multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru urari. Eu voi incerca sa pastrez intalnirea asta de duminica pentru cat mai mult timp. Alaturi de cat mai multi prieteni,
RăspundețiȘtergereVa imbratisez.
ce idee minunata Brandusa! si eu urmaresc blogul Simonei si toate retelele ei ma fac sa salivez, si ale tale, bineinteles.
RăspundețiȘtergereabia astept sa vad ce prieteni mai aduci la masa de duminica
Brandusa,o idee extraordinara proiectul tau.Imi place mult blogul Simonei,salatile ei ma inebunesc! eu,cum sunt fana scoici am sa incerc musai reteta ei.
RăspundețiȘtergere