Pagini

8 iun. 2011

Tarta cu capsuni (Strawberry summer tart)



Scroll down for English recipe


Capsuni, capsuni si iar capsuni. Ce sa mai fac din ele?



Ingrediente pentru o tava de 26 cm:

Pentru crusta 
  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri de apa rece
 Pentru umplutura:
  • 500 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 200 g mascarpone
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 lingurita gelatina

Cum se face:

  • In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece
  • Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C
  • Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
  • Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe  fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
  •  Coace tarta 15 minute la 180 C. Scoate hartia si fasolea si mai coace tarta inca 10 minute, pana cand capata o culoare aurie.
  • In acest timp prepara umplutura: Pastreaza o parte din capsuni, ca sa ornezi tarta. Pe restul paseaza-le cu un blender. Trece-le printr-o sita deasa.

  • Amesteca sosul de capsuni cu zaharul si inalzeste-l putin, ca sa se topeasca zaharul. Lasa la racit pana cand atinge temperatura corpului. Adauga gelatina si amesteca bine pana ce aceasta se omogenizeaza.
  • Pune branza de vaci in blender si paseaz-o bine. Adauga smantana. Amesteca.
  • Pune amestecul branza- smantana in sosul de capsuni si omogenizeaza.

  • Pune crema la rece.
  • Scoate crusta de tarta din frigider si las-o la racit. Toarna crema de capsuni in ea si orneaz-o cu capsunile pastrate. Pune tarta in frigider pana a doua zi.

5 comentarii:

  1. What a beautifully presented strawberry tart. And with the mascarpone, it is sure to be decadently delicious as well!

    RăspundețiȘtergere
  2. mascarpone and strawberries, yes please, I take two slices.
    tarta arata grozav, se pare c-ai gasit reteta perfecta pentru surplusul de capsuni.
    un weekend placut Brandusa

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate bune si frumoase, doar ca, la mine crema s-a facut lichida, cu toate sa i-am pus si gelatina si branza dulce :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca a ramas lichida sunt doua cauze: fie ai fiert gelatina si aceasta nu a ami inchegat crema, fie branza de vaci a fost foarte apoasa si aveai nevoie de mai multa gelatina.

      Ștergere

Pareri, sfaturi,comentarii?
Please, don't be shy. Leave a comment.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.