Scroll down for English recipe
Capsuni, capsuni si iar capsuni. Ce sa mai fac din ele?
Ingrediente pentru o tava de 26 cm:
Pentru crusta
- 150 g faina
- 60 g unt
- 1 praf de sare
- 3-4 linguri de apa rece
- 500 g capsuni
- 150 g zahar
- 200 g mascarpone
- 300 g branza dulce de vaci
- 1 lingurita gelatina
Cum se face:
- In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece
- Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 C
- Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta
- Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
- Coace tarta 15 minute la 180 C. Scoate hartia si fasolea si mai coace tarta inca 10 minute, pana cand capata o culoare aurie.
- In acest timp prepara umplutura: Pastreaza o parte din capsuni, ca sa ornezi tarta. Pe restul paseaza-le cu un blender. Trece-le printr-o sita deasa.
- Amesteca sosul de capsuni cu zaharul si inalzeste-l putin, ca sa se topeasca zaharul. Lasa la racit pana cand atinge temperatura corpului. Adauga gelatina si amesteca bine pana ce aceasta se omogenizeaza.
- Pune branza de vaci in blender si paseaz-o bine. Adauga smantana. Amesteca.
- Pune amestecul branza- smantana in sosul de capsuni si omogenizeaza.
- Pune crema la rece.
- Scoate crusta de tarta din frigider si las-o la racit. Toarna crema de capsuni in ea si orneaz-o cu capsunile pastrate. Pune tarta in frigider pana a doua zi.
What a beautifully presented strawberry tart. And with the mascarpone, it is sure to be decadently delicious as well!
RăspundețiȘtergeremascarpone and strawberries, yes please, I take two slices.
RăspundețiȘtergeretarta arata grozav, se pare c-ai gasit reteta perfecta pentru surplusul de capsuni.
un weekend placut Brandusa
Super delicioasa si de sezon!!pup!
RăspundețiȘtergereToate bune si frumoase, doar ca, la mine crema s-a facut lichida, cu toate sa i-am pus si gelatina si branza dulce :(
RăspundețiȘtergereDaca a ramas lichida sunt doua cauze: fie ai fiert gelatina si aceasta nu a ami inchegat crema, fie branza de vaci a fost foarte apoasa si aveai nevoie de mai multa gelatina.
Ștergere